Haberler

Bir Dönem Dünyaya Yön Veren İki Lider ABD'de Buluştu

Eski ABD başkanlarından George H.W.Bush ile eski Sovyetler Birliği lideri Mikhail Gorbaçov, ABD'nin Texas eyaletine bağlı Houston kentindeki öğle yemeğinde bir araya geldi.

Eski ABD başkanlarından George H. W. Bush ile eski Sovyetler Birliği lideri Mikhail Gorbaçov, ABD'nin Texas eyaletine bağlı Houston kentindeki öğle yemeğinde bir araya geldi.

Bir dönem dünyaya yön veren iki lideri buluşturan yemeğe Bush'un eşi Barbara Bush ile Gorbaçov'un kızı Irina Mikhailovna Virganskaya'nın yanı sıra ABD'nin eski dışişleri bakanlarından James A. Baker da katıldı.

Yemeğin verildiği Houston kulübüne girmesinin ardından Bush'u kucaklayarak selamlayan Gorbaçov, eski ABD Başkanına, kapağında kendi resmi bulunan Rusça yazılmış bir kitabını imzalayarak hediye etti.

Berlin Duvarı'nın yıkılmasının hemen ardından 1989'da tanışan iki lider, devlet başkanı oldukları dönemde yapılan 4 zirve toplantısında ülkelerini temsil etti

Gorbaçov, Texas A&M Üniversitesi'ndeki Başkanlık Kütüphanesi Vakfı'nda kendisine verilen bir kamu hizmet ödülünü 2001 yılında Bush'un elinden almıştı.

Muhabir: Alp Ertunga Karaca / AP

Yayıncı: Murat Taydaş - HOUSTON

Kaynak: AA / Güncel

Teksas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title