Haberler

"Bir Dilek Tut"

Tehlikeli Hastalıklara Sahip 3-18 Yaşları Arasındaki çocuk ve Gençlerin Dileklerini Gerçekleştiren "Bir Dilek Tut" Adlı Oluşumun Gönüllülerine Eğitim Verildi.

Tehlikeli hastalıklara sahip 3-18 yaşları arasındaki çocuk ve gençlerin dileklerini gerçekleştiren “Bir Dilek Tut” adlı oluşumun gönüllülerine eğitim verildi.

Hilton Oteli'nde düzenlenen eğitim seminerinde Bir Dilek Tut Yönetim Kurulu Başkanı Carole Hakko, gönüllülere kuruluşun çalışmalarını aktardı. Hakko, 1980 yılında bir çocuğun “polis olma” dileğinin gerçekleştirilmesiyle yurt dışında temelleri atılan oluşumun, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 30 ülkede faaliyetlerini sürdürdüğünü söyledi.

Kuruluşun faaliyete geçtiği 2 yıl boyunca toplam 245 dileği gerçekleştirdiği, Türkiye'nin pek çok ilinden kendilerine dilekler geldiğini ve bunların büyük kısmının gerçekleştirildiği ifade edildi. Dileklerin gerçekleştirilmesinde çocukların doktorlarının izninin önem taşıdığı, kuruluşun nakit yardım yapmadığı ve tedavi masraflarını üstlenme gibi bir misyonunun olmadığı kaydedildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title