Haberler

Bir Çocuğun Öldüğü Süs Havuzu Boşaltıldı

Zeytinburnu'nda elektrik akımına kapılmaları sonucu bir çocuğun öldüğü, bir çocuğun yaralandığı süs havuzunun suyu, belediye ekipleri tarafından boşaltıldı.

Zeytinburnu'nda elektrik akımına kapılmaları sonucu bir çocuğun öldüğü, bir çocuğun yaralandığı süs havuzunun suyu, belediye ekipleri tarafından boşaltıldı.

Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi'nde serinlemek için girdikleri süs havuzunda elektrik akımına kapılan kardeşlerden Sinan Koçak'ın (11) hayatını kaybetmesi, Servet Koçak'ın (13) yaralanması üzerine mahalle sakinleri, havuzun kaldırılması için şikayette bulundu. Bugün süs havuzunun suyu belediye ekipleri tarafından boşaltıldı.

37 senedir Merkezefendi Mahallesi'nde oturduğunu belirten Gülşen İmren, "Elektrik ve su birbirine zıttır. Bunun bu şekilde olacağını biliyoruz. Aldığımız duyumlara göre şikayet de var. Bir anne çocuğuna ne kadar sahip çıkabilir? Her zaman yanında tutamaz. Bunlar okul çocuğu. Bu havuz da okulun yanında. Bu havuzu daha başka çocukların ölmemesi için, bir an önce kaldırılmasını istiyoruz. Onlar kaldırmazsa biz kaldırmasını biliriz. Bunun için de başka canlar gitmesin diye söz veriyoruz. Merkezefendi'nin sembolüymüş, biz böyle sembol istemiyoruz. Bugün açılsın bu havuz, çocuklar yine içine girecek. Etrafında ne bir koruma ne de bir uyarı var" dedi.

Olayı gördüğünü belirten Yusuf Üzüm, "Havuzun oradan geçerken, o ikisi ve yanında bir çocuk daha vardı. Havuza sahte kağıt para atıyordu. Bu çocuklar da parayı gerçek sandılar. Ondan sonra elektrik kaçağının olduğu yere doğru gitmişler. Zaten yüzüyorlardı. Bir de paraları attığında onları almak istediler. Ben 'gitmeyin' dedim. Yine de gittiler. Ben gittikten sonra, bir çocuk karşıdaki kırtasiye sahibi Bülent ağabeye söylemiş. İki tane çocuk havuzda duruyor diye. Bülent ağabey de bunları havuzdan çıkarmış. Sağlık ocağından da doktorlar geldi. Burada ilk yardımı yapıp, hastaneye götürdüler. Biri zaten ambulansta öldü. Diğeri de hastanede" diye konuştu.

Havuza her gün birçok çocuğun girdiğini söyleyen Yusuf Üzüm, "Ben en son 6 sene önce havuza girdim. Girdiğimde çok pisti. Ondan sonra bir daha girmedim. Şimdi çocuklar hala giriyor. Buraya her yerden çocuk gelebiliyor. İçinde elektrik olduğunu söylüyorlardı ama kimse dinlemiyordu" dedi.

Çocukların havuzun üstüne çıkmasının yasak olduğunu söyleyen bir belediye görevlisine Gülşen İmren isimli mahalle sakini tepki gösterdi. İmren, bu uyarının daha önce yapılması gerektiğini vurguladı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Zeytinburnu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title