Haberler

Bioizmir" Projesi

İzmir'i sağlık teknolojileri ve ilaç sanayinde önemli bir Ar Ge merkezi haline getirecek "Bioİzmir" projesi hayata geçirilecek.

İzmir'i sağlık teknolojileri ve ilaç sanayinde önemli bir Ar-Ge merkezi haline getirecek "Bioİzmir" projesi hayata geçirilecek.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) ile Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. öncülüğünde hazırlanan İzmir Sağlık Teknolojileri Geliştirici ve Hızlandırıcısı "Bioİzmir" Projesi ile Balçova'daki sağlık teknoparkına gelen yatırımcılar desteklenecek. Yatırımcılara teknoloji desteği sunularak İzmir'in ilaç ve tıbbi cihazda önemli bir üretim merkezi haline gelmesi amaçlanıyor.

İzmir Kalkınma Ajansı'nın (İZKA) güdümlü proje kapsamında destekleyeceği 9 milyon 250 bin liralık projenin mutabakat toplantısı Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü'nde yapıldı.

DEÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Füzun'ün ve projenin paydaşı olan akademisyen ve sanayicilerin katıldığı toplantının açılışında konuan DEÜ Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Murat Özgören, söz konusu proje ile İzmir'de sağlık teknolojilerinde bir ekosistem kuracaklarını söyledi.

Türkiye'nin sağlık inovasyonunda önemli bir rol oynayacağına inandığını belirten Özgören, bu projenin sağlık merkezi olma hedefinde önemli bir kolaylaştırıcı olacağını vurguladı.

İZKA Program Yönetim Birim Başkanı Murat Çelik de projenin finansmanın yüzde 25'ini güdümlü proje kapsamında destekleyeceklerini açıkladı. Çelik, temmuz sonuna kadar şekillenmesi öngörülen projenin İZKA Yönetimi'nde değerlendirildikten sonra onaylanacağını, projenin hayata geçmesinin kasım ayını bulacağını vurguladı. - İzmir

Kaynak: AA / Yerel

Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Kalkınma Ajansı Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title