Haberler

Binlerce Çocuk Gölge Oyunu ile Tanıştı

Güncelleme:

Osmancık Belediye Şehir Tiyatrosu ilk yarı turnesini tamamladı.

Osmancık Belediye Şehir Tiyatrosu ".Hacivat – Karagöz" gölge oyunu ile bölgede büyük çaplı bir turne gerçekleştirdi.

Osmancık Belediye Şehir Tiyatrosu bölge turnesinde Samsun ve ilçeleri başta olmak üzere, Çorum'da İskilip, Sungurlu, Osmancık, Uğurludağ, Laçin, Bayat, Dodurga, Kargı ile Amasya'da Gümüşhacıköy, Hamamözü ve Merzifon'da binlerce çocuğa göle oyunu götürdü.

Osmancık Belediye Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Umut Canbolat, "Hacivat-Karagöz" gölge sanatını yaşatmak ve sevdirmek için en uzak köy okullarına bile giderek bu sanatı çocuklarla buluşturduklarını belirtti.

Canbolat; "Türk Tiyatrosunun en önemli yapıtlarından biri olan Hacivat-Karagöz adlı gölge oyunu, 700 yıllık tarihiyle asırlar boyu Türk insanının vazgeçilmez bir yüzü olarak perdeye yansımıştır. Bizler bugün köklerimizden kopmak ve başkalaşmak üzereyiz. Çocuklarımız, tamamen yabancı eserler ve onların yönlendirmeleriyle karşı karşıyalar. Bir tarafta geçmişimiz, bir tarafta yarınlarımız ve tam ortada bugünü yaşayan bizler… Eğer bizler bugün geçmişimize sahip çıkamazsak, yarın çocuklarımız, kültürümüzü diğer yarınlara ulaştıramayacaklardır. Yarınlara sahip çıkabilmenin yolu, bu gün kültürümüze sahip çıkmaktan geçmektedir." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmancık İskilip Samsun Çorum Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title