Haberler

Binlerce Çocuğun Sabah Namazı Kıldığı Mevlana Meydanı Havadan Görüntülendi

Binlerce çocuğun sabah namazı kıldığı Mevlana Meydanı havadan görüntülendiKONYA - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Güle Oynaya Camiye Gel" projesi kapsamında her sabah namazında camileri dolduran binlerce çocukla Mevlana Meydanı'nda buluştu.

Binlerce çocuğun sabah namazı kıldığı Mevlana Meydanı havadan görüntülendi

KONYA - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Güle Oynaya Camiye Gel" projesi kapsamında her sabah namazında camileri dolduran binlerce çocukla Mevlana Meydanı'nda buluştu.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti MKYK Üyesi ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ile on binlerce çocuk ve aileleriyle sabah namazında birlikte saf tuttu. Namazın ardından İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu'nun yaptığı duayla eller semaya açıldı ve ümmetin birlik ve beraberliği için dua edildi.

"Bu proje nesillerin projesi"

Namaz sonrası Mevlana Meydanını hınca hınç dolduran vatandaşlara hitap eden AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, "Güle Oynaya Camiye Gel" projesinin Konya'nın devam eden en büyük projesi ve en büyük yatırımı olduğunu dile getirdi. Annelere ve babalara teşekkür eden Sorgun, "Bu proje nesillerin projesi. Anneler ve babalar sabahları yavrularının ellerinden tutup camilere götürdüler. Yavrularımızı hoş gören cemaate, Müftülüğümüze ve imamlarımıza da bu projede yer aldıkları için teşekkür ediyorum. Bu projenin asıl sahibi Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Camilerimizi dolduran yavrularımızdan Allah razı olsun. Bundan sonra bizlere düşen bir görev var. Bu saate kadar belediyemiz yavrularımızı camilere alıştırdı. Bundan sonra onu devam ettirmek de hocalarımızın, cemaatin ve velilerin sorumluluğudur" dedi.

"Yaz günlerini şehrimizde bayrama çevirdiniz"

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, çocukların yaz günlerini şehirde bir bayrama dönüştürdüğünü kaydederek, "Hanım kardeşlerimize özellikle teşekkür ediyorum. Hakikaten bu proje ile sabahleyin camilerin cıvıl cıvıl olmasına bizlerle birlikte büyük bir katkı sağladılar. Şimdi çocuklarımız için ödül zamanı. Bu aslında bir teşvik. Çocuklarımız '40 günü doldurduk ama camiye gelmeye devam ediyoruz' diyorlar. Asıl amaç da bu. Çocuklarımızın camiye devamını sağlamak ve camilerimizi sosyal hayatımızın merkezi yapmak. Komşuluk ilişkilerinin arttığı çok güzel bir yaz günü geçirdik" diye konuştu.

"Bisikletleri dağıtmaya başlıyoruz"

Eylül ayı içerisinde bisikletlerin dağıtılacağını duyuran Başkan Altay, "31 Ağustos Cuma günü program sonlanacak. Hocalarımız kesin listeleri ilçe müftülüklerimize ulaştıracak. İlçe müftülüklerimiz 3 Eylül'e kadar listeleri kesinleştirecek. İnşallah 5 Eylül'de camilerimize çocuklarımızın kimlik numaralarının ve isimlerinin bulunduğu, üzerinde hangi tür bisikletleri alacaklarının yazılı olduğu bir bilet göndereceğiz. Bu listelerle birlikte camilerde dağıtıma başlayacağız. Bisikletlerimiz 29 Ağustos'tan itibaren şehrimize gelmeye başlıyor. 5 Eylül'den itibaren taşra ilçelerden başlıyoruz. 11 Eylül itibariyle de Konya merkezde dağıtıma başlayacağız. Her gün 60 camide dağıtım gerçekleştirilecek. Size verdiğimiz biletlerle başvurarak çocuklarımız bisikletlerini camilerden alacak. Eğer camiye bir sebeple gidilemezse de 20 Eylül itibaren Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Spor ve Kongre Merkezinden de söz konusu biletlerle bisikletler alınabilecek" ifadelerini kullandı.

Başkan Altay, projeye 60 bine yakın başvuru olduğunu ve 40 binin üzerinde de çocuğun bisikleti almayı hak ettiğini ifade etti. Başkan Altay, programın sonunda çocuklar ve aileleri ile sohbet etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Uğur İbrahim Altay Eylül Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title