Haberler

Bingür Sönmez'den "Hey Onbeşli" Türküsü Uyarısı

'Hey Onbeşli' Türküsünün Bir Şehidin Ağıdı Olduğunu, Düğünlerde Köçek Havası Şeklinde Çalınmasına İzin Verilmemesini İstedi.

Memorial Hastanesi Kalp Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Bingür Sönmez, Karabük Üniversitesi'nde Sarıkamış Meydan Muharebesi'ni anlatırken, 'Hey onbeşli' türküsünün bir şehidin ağıdı olduğunu, düğünlerde köçek havası şeklinde çalınmasına izin verilmemesini istedi.

Prof. Dr. Bingür Sönmez, Karabük Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu'nun Prof.Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda düzenlenen '1914-1915 Sarıkamış Meydan Muharebesi' konulu konferans verdi. Karabük Vali Yardımcısı Ali Uysal, Rektör Prof.Dr. Burhanettin Uysal, öğretim görevlileri ve öğrencilerin izlediği konferansta Prof.Dr. Bingür Sönmez, Sarıkamış Meydan Muharebesi'ni ve Sarıkamış Belgeseli'ni slayt eşliğinde anlattı.

Konferansta 'Hey onbeşli onbeşli, Tokat yolları taşlı' türküsünü de dinleten Prof. Dr. Sönmez, türkünün köçek havası şeklinde çalınmasının yanlış olduğunu belirtti. Türkünün bir şehidin ağıdı olduğunu ifade eden Prof.Dr. Sönmez, "Bu türkünün lütfen köçek havası şeklinde çalınmasına izin vermeyiniz. Bu türkü bir şehidin ağıdıdır. Bu şekilde çalınmasına izin vermeyin" dedi.

Milletvekillerinin sağduyusu sayesinde 1 Mart tezkeresinin Meclis'ten geçmediğini belirten Prof.Dr. Sönmez, "Eğer tezkere geçseydi 60 bin asker Güneydoğu sınırlarımızda konuşlanacaktı. Milletvekillerinin sağduyusu sayesinde tezkere Meclis'ten geçmedi. Güney sınırlarımız bize kaldı" diye konuştu.

Konferansın ardından Rektör Burhanettin Uysal, Prof.Dr. Bingür Sönmez'e tarihi Safranbolu evlerinin maketini, Prof. Dr. Sönmez ise kitaplarını hediye etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title