Haberler

Bingöl Valiliği'nden Flaş Açıklama

Güncelleme:

Bingöl'de PKK'nın düzenlediği ve 10 askerimizin şehit olduğu hain saldırı hakkında Valilik yazılı açıklama yayımlandı.

Bingöl Valiliği tarafından dün teröristlerce askeri konvoya düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"18 Eylül 2012 günü saat 09.40'da Elazığ Kabul ve Toplanma Merkezi'nden Van istikametine 293 personelin (1 üsteğmen, 27 silahlı emniyet personeli, 1 konvoy komutanı dahil) sevki, Bingöl Tali Kabul ve Toplanma Merkezi'nde 126 personel bırakmayı müteakip, 2 zırhlı kobra, 1 elektronik karıştırma aracı, 1 ambulans ve 2 emniyet personelini taşıyan transit araçlar, 3 otobüs ve 2 minibüsten oluşan konvoy emniyeti sağlanmış olarak ilerlerken, saat 12.15 sıralarında Bingöl ili Merkez ilçesi Kardeşler köyü mevkiindeki ormanlık arazi kesiminden, 3 nolu otobüs roket saldırısına maruz kalmıştır.

Elazığ-Bingöl-Muş karayolu güzergahında konvoy öncesi menfezler dahil yolun kontrolü yapılmış, 25 ayrı kontrol noktasında (2 motorlu piyade kolu, 3 jandarma komando timi, 2 jandarma asayiş komando timi, 4 jandarma iç güvenlik timi (GKK unsurları takviyeli), 1 polis özel harekat timi, 14 GKK unsuru) yolun emniyeti alınmış, ayrıca aynı güzergahta 6 BTR ve 4 Shorland zırhlı aracı ile yol emniyet ve kontrol devriyesi icra edilmiştir.

Konvoy emniyet personeli, 2 kobra zırhlı araç personeli ile teröristler arasında silahlı çatışma çıkmış, derhal bölgeye intikal eden İl Jandarma Komutanı ve emniyet personeli de çatışmaya dahil olmuştur. Bu esnada roket atışı ile isabet alan otobüs alev almış ve emniyet personeli alev alan araçtan personeli tahliye etmiştir. Roketli saldırının ilk anında 6 personel otobüste roket atışı ile 3 personel silahlı saldırı nedeni ile şehit olmuştur. Yaralı personel sayısı 70'tir. Bölgede geniş çapta operasyonlara başlanmış olup, ayrıca adli ve idari soruşturma başlatılmıştır.

Kaynak: Güncel

Elazığ Bingöl Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title