Haberler

Bingöl Üniversitesi Bilim Üreten Merkez Olacak"

Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Üniversitesi'nin toplumsal faydaya endeksli, bilim üreten önemli bir merkezolacağını söyledi.

Kentte görev yapan gazetecilerle, Ilıcalar beldesindeki Bingöl Üniversitesi Uygulama Oteli ve Termal Tesisleri'nde bir araya gelen Rektör Çapak, burada yaptığı konuşmada, üniversitenin kuruluşundan bugüne kadar yapılan çalışmalar ile bundan sonra yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çapak, yenilikçi, araştıran, toplumsal sorumluluk üstlenen, bölgesel kalkınmaya önem veren ve en önemlisi toplumsal faydaya dönük bilim üreten bir üniversite sloganı ile çalışmalarını yürüttüklerini ifade ederek, üniversitenin 599 öğretim elemanı, 287 idari personeli, 100 sürekli işçisi, 28 tarım işçisi, 82 güvenlik personeli, 17 bine yakın öğrencisi ve 12 bin 416 mezunu ile büyük bir aile haline geldiğini aktardı.

Sadece mevcut öğrencileri değil, mezun olan öğrencileri de mezuniyet sonrası daha yakından takip ettiklerini belirten Çapak, şöyle konuştu:

"Bingöl Üniversitesi her geçen gün daha da büyüyor. Üniversitemize bu yıl toplam 4 bin 704 öğrenci kontenjanı ayrıldı. YÖK'e bazı yeni bölümlerin açılması ve diş hekimliği fakültemizin öğrenci alması talebimiz olumlu karşılanmıştı. Bingöl Üniversitesi'ni her geçen gün daha ileriye taşımak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Üniversitemiz toplumsal faydaya endeksli, bilim üreten önemli bir merkez olacak. Yeni açılan bölümlerimiz üniversitemizi daha güçlü bir kurum yapacağına inancımız tam."

Çapak, yeni açılan diş hekimliği fakültesi ile programlara toplam 4 bin 704 öğrenci kontenjanı ayrıldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Bingöl Üniversitesi Rektör Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title