Haberler

Bingöl'ün Yeni Vekilleri Mazbatalarını Aldı

Genel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ile Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) Bingöl milletvekili seçilen adaylar, Bingöl Adliyesi'nde bulunan İl Seçim Kurulu'na gelerek mazbatalarını aldı.

7 Haziran'da yapılan genel seçimlerin ardından milletvekili seçilen adaylar, mazbatalarını almaya başladı. Bugün AK Parti'den seçilen Şebnem Koçakelçi, Enver Fehmioğlu ve HDP'den seçilen Hişyar Özsoy, Bingöl İl Seçim Kurulu üyesi Hakim Cemal Yıldırım'dan mazbatalarını aldı.

İlk olarak mazbatasını alan Özsoy, Bingöl halkının Kürt sorununun demokratik barışçıl bir şekilde çözülmesi için kendilerine oy verdiğini belirterek, "Bingöl'ün en temel sıkıntısı, beklentisi, umudu, barış sürecidir. Mutlak suretle, görüşerek, müzakere ederek, Kürt sorununun demokratik barışçıl bir şekilde çözülmesini istiyor ve bunun için bize oy verdi. Bizde bu barış talebini sonuna kadar sahipleneceğiz. Barış talebini yükselteceğiz, hayırlısıyla da süreci de onurlu bir barışla sonuçlandırmak istiyoruz. İşimiz zor, farkındayız sorumluluğumuz son derece büyük insanlarımızın hem barış açısından hem hizmet açısından beklentileri çok yüksek. Biz de elimizden geleni yapacağız" dedi.

Özsoy'un ardından Adliye Sarayı'na gelerek, mazbatalarını alan AK Parti Bingöl milletvekilleri Şebnem Koçakelçi ve Enver Fehmioğlu da Bingöl İl Seçim Kurulu üyesi Hakim Cemal Yıldırım'dan mazbatalarını aldı.

Mazbatasını aldıktan sonra kısa bir konuşma yapan Koçakelçi, "Bize göstermiş olduğunuz ilgi ve vermiş olduğunuz emeklerden dolayı, çok teşekkür ederim. İnşallah mazbatamızı aldık, önce memleketimize, sonra ülkemize hayırlı olsun diyorum. Allah bizlere memleketimiz için hayırlı hizmetler etmeyi nasip etsin diyorum ve hepimize hayırlı olsun" diye konuştu.

Enver Fehmioğlu da, "Halkımızdan aldığımız vekaleti emanet olarak kabul ediyorum ve bunun sorumluluğunu taşıyacağıma herkesin bilmesini istiyorum. Cenabı Allah memleketimiz için, ülkemiz için, Bingöl'müz için hayırlara vesile olsun diyorum" şeklinde konuştu.

Vekillere, il başkanları ve partililer eşlik etti. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halkların Demokratik Partisi Ak Parti Ak Parti Bingöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title