Haberler

BİNGÖL Fabrikasında istihdamla kızların erken evlenmesini önlüyor

Güncelleme:

Fabrikasında istihdamla kızların erken evlenmesini önlüyor

BİNGÖL'de yaşayan Hatice Anşin (52), uzun yıllar çalıştığı tekstil sektöründe deneyim kazanmasının ardından kurduğu fabrikada, çoğu kız 60 kişiye istihdam sağladı. Anşin, bölgede yapılan yatırımlarla genç kızların erken evlilik oranında düşüş sağladığını, bu nedenle bölgedeki yatırımların artması gerektiğini belirterek, Geçmişte kızlarımızın erken yaşta evlilikleri vardı. Bu tür istihdamların Doğu Anadolu Bölgesi'nde artmasıyla ekonomik özgürlüğünü kavuşan gençlerimizin erken evlilik yaş sınırını minimum seviyeye düşürdü. Bu da bizim gibi firmalara mutluluk veriyor dedi.

Uzun yıllar tekstil sektöründe çalışan Hatice Anşin, kendi işini kurmaya karar verdi. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile Türkiye İş Kurumu'ndan (İş-Kur) aldığı destekle 6 ay önce tekstil fabrikası kurdu. 20 kişiyle işe başlayan Anşin, şu an 60 kişiyi fabrikada istihdam ediyor. Fabrikada ürettiği cerrahi önlükleri Türkiye'nin birçok yerine pazarlayan Anşin, hedefinin daha çok istihdam sağlamak olduğunu söyledi.

'BİR KADIN BAŞIMA BUNLARI BAŞARDIM'

20 yıldır tekstil sektöründe çalıştığını anlatan Anşin, kaybetmeyi değil, başarmayı düşünmek gerektiğini söyledi. Bu yola başarı elde edeceğine inanarak çıktığını ifade eden Anşin, Daha önce Karlıova ve Solhan ilçelerinde başka tekstil firmalarında yönetici olarak çalıştım. Ben bu işi, tek başıma ayakta durabileceğime inandığım için kendi tekstil firmamı kurdum. Şu anda burada 60 personelimiz istihdam ediliyor. Geçmişte kızlarımızın erken yaşta evlilikleri vardı. Bu tür istihdamların Doğu Anadolu'da artmasıyla ekonomik özgürlüğünü kavuşan gençlerimizin erken evlilik yaş sınırını minimum seviyeye düşürdü. Bu da bizim gibi firmalara mutluluk veriyor. Bir genç kızımız kendi kazanımıyla istediği gibi ekonomik özgürlüğünü alabiliyor. Ben bu tarz fabrikaların ve firmaların açılmasını isterim. Ben bir kadın girişimci olarak KOSGEB'den yararlandım. Kadın girişimci olarak makinelerimi aldım. İŞKUR'dan personelimi aldım. Bir kadın başıma bunları başardım, başaracağıma da inandığım için bu yola çıktım. Her şeyden önce kaybetmeyi değil de, başarmayı düşünmek lazım dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title