Haberler

Bingöl Depreminin 10. Yılı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, tabiattaki hadiseleri felaket haline getirenin insanların kendisi olduğunu söyledi.

Bakan Yılmaz, vefat eden teyzesi Besile Kaya'nın (77) Aşağı Paymerg köyündeki taziyesine katıldıktan sonra 1 Mayıs 2003'te kentte meydana gelen depremin 10. yıl dönümü nedeniyle SAR (Search and Rescue) Bingöl Birimi tarafından Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen anma programına katıldı.

Burada, arama ve kurtarma gönüllüleriyle bir süre sohbet eden Yılmaz, insanların doğal afetleri felaket haline getirdiğini belirterek, felaketlerin en az hasarla atlatılması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini kaydetti.

Sağlam zeminler üzerine sağlam binaların yapılmasının önemine dikkati çeken Yılmaz, yaptıkları faaliyetlerden dolayı arama kurtarma ekibine teşekkür etti.

Yılmaz, depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet dileyerek, şöyle konuştu:

"Bir daha böyle bir felaket yaşamamayı temenni ediyorum. Tabii depremi ve o günkü şartları da unutmayacağız. Geçmişte yaşanan depremlere kıyasla daha az yıkıcı ve can alıcı oldu. Fakat bir can, bir candır. Gerçekten bir tek insanımızın bile kaybedilmemesi lazım. Bu da biraz bizim elimizde aslında. Tabiattaki hadiseleri felaket haline getiren aslında insanın kendisidir. Burası bir deprem bölgesi. Hazırlıklı olmamız lazım. Bu değişmeyecek. Buralarda depremler olacaktır. Ama bunların en az kayıpla atlatılması için üzerimize düşeni yapmamız lazım."

-Çözüm süreci-

Yılmaz, bir gazetecinin, "PKK'nın 8 Mayıs'taki çekilme kararıyla ilgili ne düşünüyorsunuz-" sorusu üzerine, "Bu konularla ilgili olarak zaten gerekli açıklamalar yapılıyor. İlave söyleyecek bir şey yok" yanıtını verdi.

"Ülkemizde terörün ortadan kalkması, huzur ve güven ortamının pekişmesi tüm Türkiye'nin lehinedir" diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Özellikle de bu bölgelerimiz için çok önemli. Tabii terör nedeniyle büyük zararlar, acılar yaşanmış bir bölgedeyiz. Bu sorunun ortadan kalkması hem insani hem kalkınma hem de ekonomik gelişme ve sosyal anlamda önemli katkılarda bulunacak. Terörün olmadığı bir Türkiye, hepimizin arzusudur. Tabii bu süreçler henüz tamamlanmış değil. Umut ederiz ki köklü bir şekilde çözülür. Bir daha ortaya çıkmayacak şekilde bu konular Türkiye'nin gündeminden kalkmış olur." - BİNGÖL

Kaynak: AA / Güncel

Cevdet Yılmaz 1 Mayıs Türkiye Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kabine Toplantısı konuları neler? 15 Nisan Kabine Toplantısı gündeminde neler var? Threads tekrar ne zaman açılacak? Threads tekrar açılacak mı, tamamen mi kapatılıyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title