Haberler

Bingöl'deki Doktor Sorunu Meclise Taşındı

Güncelleme:

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, Bingöl'de uzman doktor, pratisyen hekim ve sağlık personeli ihtiyacını Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne soru önergesi vererek Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun cevaplaması istedi.

Özsoy, konu ile ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi. "Bingöl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nin verilerine göre son bir yılda 105 uzman doktor Bingöl'den tayin isteyip ayrılmıştır. Genel Sekreterlik son il geneli DHY atamalarından önce 333 uzman doktor istemiş, fakat sadece 95 atama yapılmış ve bunlardan 87'si göreve başlamıştır. Basında sık sık gündeme gelen Bingöl'de uzman doktor, pratisyen hekim ve sağlık personeli eksikliğinden dolayı kentimizde ciddi sağlık sorunları yaşanmakta, vatandaşlarımız yeterince hizmet alamamakta, ve hatta kimi durumlarda bu eksiklikler ölüm vakaları ile sonuçlanmaktadır. Sağlık personel eksikliğine dair yerel basınımıza da yansıyan vakalardan bir tanesi de Karlıova ilçemizin Çatak/Dörtyol köyünde yapımı 2 yıl önce tamamlanıp hizmete hazır hale getirilen sağlık ocağının doktor ve sağlık personeli ataması gerçekleştirilmediği için hizmet verememesidir. Anayasa'nın 56. maddesi şöyle der: "Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir... Devlet herkesin hayatını beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlama; insan ve madde gücünde tasarruf ve verimi arttırarak, işbirliğini gerçekleştirmek amacıyla sağlık kuruluşlarını tek elden planlayıp hizmet vermesini düzenler. Devlet bu görevini kamu ve özel kesimdeki sağlık ve sosyal kurumlardan yararlanarak, onları denetleyerek yerine getirir." Anayasa'nın bu maddesi gereğince ilimizde yaşanan doktor ve sağlık personeli eksiklikleri bir an önce giderilmeli, zaten altı yıldır bitirilmeyen hastane ek binası yüzünden ciddi mağduriyetler yaşayan Bingöl halkı bir an önce hakkettiği sağlık hizmetlerine kavuşmalı, daha fazla mağdur edilmemelidir" dedi.

Özsoy'un önergesinde ise şu sorulara yer verdi.

  1. Son 5 yılda Bingöl'den tayin isteyip ayrılan uzman veya pratisyen doktor sayısı kaçtır?
  2. Bingöl Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin il geneli DHY atamalarından önce ihtiyaç talebinin (333) yarısından daha az (95) uzman doktor ataması yapılmasını gerekçeleri nelerdir?
  3. Başta ilçeler olmak üzere, il genelinde yaşanılan uzman doktor, pratisyen hekim ve sağlık personeli eksikliğini ne zaman gidereceksiniz?
  4. Sağlık personelinin Bingöl'de kalmasını sağlayacak herhangi bir teşvik programı uygulamayı düşünüyor musunuz?
  5. Son 5 yılda hekim yetersizliği nedeniyle kaç Bingöllü hasta çevre illere sevk edilmiştir?
  6. Karlıova ilçesi Çatak/Dörtyol köyü sağlık ocağının hizmet verebilmesi için ne zaman doktor ve sağlık personeli atanacaktır?

Haber: Rıdvan ORTAKAYA

Kaynak: Temsilci / Güncel

Bingöl Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title