Haberler

Bingöl'de Yapılacak Anıt İçin Konya'dan Toprak

1993 Yılında Bingöl-elazığ Yolunun 10. Kilometresinde Şehit Edilen 33 Askerin Anısına Yapılacak Temsili Şehitliğe Dökülmesi İçin Saldırıda Şehit Edilen 7 Konyalı Askerin Mezarlarından Alınan Toprak Bingöl'e Gönderildi.

1993 yılında Bingöl-Elazığ yolunun 10. kilometresinde şehit edilen 33 askerin anısına yapılacak temsili şehitliğe dökülmesi için saldırıda şehit edilen 7 Konyalı askerin mezarlarından alınan toprak Bingöl'e gönderildi.

Valilik önünde gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı Mehmet Mızrak, Konya Garnizon Komutanlığı adına Albay Sıtkı Taşkan, Konya Jandarma Alay Komutan Vekili Yarbay Ömer Lütfi Mor, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehit edilen askerlerin yakınları ile Bingöl Şehit Aileleri Derneği üyeleri katıldı. Törende konuşan Vali Yardımcısı Mızrak, Genelkurmay Başkanlığı tarafından Bingöl-Elazığ yolunda şehit edilen askerlerin anısına temsili şehitlik ve Bayrak Anıt yapılmasına karar verildiğini

belirterek, "Bugünde çok anlamlı bir şekilde 33 şehidimizin Konyalı olan 7 tanesinin mezarlarından alınan toprakları, Bingöl'den gelen Şehit Aileleri Derneği üyelerine teslim edeceğiz. 30 Haziran'da bu Bayrak Anıt'a bu topraklar serpilecektir ve aynı gün Bingöl'de 'Teröre Telin' mitingi düzenlenecektir. 1984 Eruh baskınıyla başlayan terör hala devam etmektedir. Ancak Türkiye Cumhuriyeti ayakta olduğu sürece bu ülkenin birlik ve beraberliği için şehit vermeye devam edeceğiz. Bu topraklar üzerinde 16 Türk

devleti kuruldu ve yıkıldı. Ancak Atatürk'ün dediği gibi, son Türk devleti ebediyen yaşayacaktır. Yeter ki, iyi yönetilelim ve çocuklarımızı Atatürk'ün gösterdiği hedef doğrultusunda yetiştirelim" dedi.

Konuşmaların ardından Konya Büyükşehir Belediyesi sporcuları, şehit edilen askerler Levent Özkan, İbrahim Erten, Erkan Kaçar, Mustafa Yılmaz, İlyas Ayar, Ali Arar ve Hilmi Şahin'in mezarlarından alınan Türk bayrağına sarılı toprakları, Bingöl Şehit Aileleri Derneği üyelerine teslim etti. Dernek üyelerinin uğurlanması sırasında şehit anneleri gözyaşı döktü.

1993 yılında Elazığ-Bingöl Karayolu'nun 10. kilometresinde otobüsle birliklerine teslim olmaya giden 33 asker, yolda barikat kuran PKK militanları tarafından otobüsten indirilerek şehit edilmişti.

(MÇ-İP-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title