Haberler

Bingöl'de Suruç'taki Katliam Protesto Edildi

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde meydana gelen ve 32 kişinin ölümüne, 100’den fazla kişinin yaralanmasına sebep olan bombalı saldırı, Bingöl’de yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınandı.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen ve 32 kişinin ölümüne, 100'den fazla kişinin yaralanmasına sebep olan bombalı saldırı, Bingöl'de yürüyüş ve basın açıklamasıyla kınandı. Basın açıklamasında konuşan HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, "Bu ateş geldiği zaman ne Kürt bırakır burada ne de Türk bırakır" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), KESK bileşenleri, İHD üyeleri ile yüzlerce vatandaşın katımıyla Suruç İlçesi'ndeki katliamı protesto etmek için bir araya geldi. Aralarında HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy'un da bulunduğu grup, 'Suruç katliamını lanetliyoruz', 'Barışta ter dökmeyen savaşta kan döker' pankartları açarak, Genç Caddesi üzerinde yürüyüşe geçti.

Parti binası önünden Dörtyol'a gelen grup, buradan Beşyol mevkiine doğru hareket etmek istedi. TOMA ve çevik kuvvet ekipleriyle yolu kapatan polis, güvenlik gerekçesiyle grubun bu güzergahta yürüyüş yapmasına izin vermedi. Belirlenen güzergahta güvenlik tedbiri alındığını, güzergah dışında olası bir saldırı olabileceğini belirten polis, grubu belirlenen güzergaha yönlendirmeye çalıştı. Polisin uyarılarına rağmen Beşyol'a yürümek isteyen grup, taleplerinin kabul edilmemesi üzerine Genç Caddesi üzerinde oturma eylemi yaparak, araç yolunu trafiğe kapattı.

İKNA ÇABALARI BİR SAAT SÜRDÜ

Anons yaparak eylemin kanun dışı olduğunu belirten polis, yolun trafiğe açılmasını istedi. Tüm uyarılara rağmen yolu trafiğe açmayan grup, sık sık slogan atarken, HDP Bingöl Milletvekili Hişyar Özsoy, bir süre polislerle konuştu. Bir saatten fazla yolu trafiğe kapalı tutan grup, daha sonra polisin belirdiği güzergah üzerinden harekete geçti. Döryol'dan PTT Kavşağı'na kadar yürüyen grup, buradan tekrar Dörtyol Saat Kulesi önüne geldi. HDP İl Başkanı Başak Aydoğdu, burada grup adına bir basın açıklaması yaptı.

"ATEŞ ÇEMBERİNİN İÇERİSİNE ÇEKİLİYORUZ"

HDP'li milletvekili Özsoy ise Türkiye'nin ateş çemberinin içerisine çekilmek istendiğini söyleyerek, "Daha önce Reyhanlı'sı vardı ört pas etmeye çalıştılar, Diyarbakır mitingimiz oldu yarın Urfa Bingöl, öbür gün bütün bu coğrafyayı kapmayacağının hiç kimse garantisini veremez. Bir kez daha uyarıyoruz, herkes bilsin bütün Bingöl halkı bilsin, bakın bu ateş geliyor bu tarafa. Bu ateş çemberinin içerisine çekiliyoruz, tepki vermezsek, tavrımızı koymazsak, bu tür ölümler karşısında kenetlenmezsek ateş düştüğü zaman ne kuru kalır ne yaş kalır herkesin bu konuda tavır alması lazım. Bu ateş geldiği zaman ne Kürt bırakır burada ne de Türk bırakır. Bakın cenazelerin çoğu Türk çocukları, Trabzon'a cenaze gitti, Samsun'a gitti, Sinop'a gitti. Türkiye'nin dört bir yanına dağıldı cenazeler. Yüksekova'ya da gitti, Muş'a gitti Karakoçan'a gelecek. Bugün burada yaptığımız toplumu germek değildir, biz tavrımızı göstermek zorundayız yoksa önümüzdeki günler daha kötü olacak" diye konuştu.

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından parti binası önüne kadar yürüyerek, olaysız bir şekilde dağıldı. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Hişyar Özsoy Dörtyol Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title