Haberler

Bingöl'de Şehit 33 Er, Anıttepe'de Törenle Anıldı

Elazığ Karayolu'nda 24 Mayıs 1993 tarihinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen silahsız 33 asker, olayın 24'üncü yıldönümünde Anıttepe'de düzenlenen törenle 24'üncü kez anıldı.

BİNGÖL- Elazığ Karayolu'nda 24 Mayıs 1993 tarihinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen silahsız 33 asker, olayın 24'üncü yıldönümünde Anıttepe'de düzenlenen törenle 24'üncü kez anıldı.

Bingöl- Elazığ karayolu üzerindeki Bilaloğlu mevkiinde 24 Mayıs 1993 tarihinde yol kesen PKK'lı teröristlerin, şehit ettiği silahsız 33 er, olayın meydana geldiği yerdeki Anıttepe'de düzenlenen törenle anıldı. Şehitler için yapılan Anıttepe'de düzenlenen tören, İstiklal Marşı, saygı duruşu ve 33 şehit er için çelenk sunumlarıyla başladı.

Törende, şehit olan askerlerin adları tek tek okuyarak konuşmasına başlayan Personel Yarbay Deniz Dönmez, "Okuduğum bu isimler, bu bölgede intikal halinde iken, 200-250 kadar bölücü terör örgütü mensubunca şehit edilen 33 silahsız ve 20'li yaşlarda gencecik vatan evlatlarının isimleridir. Bugün burada, eli kanlı terör örgütü mensuplarınca savunmasız bir şekilde şehit edilen, bu vatan evlatlarını anmak için toplandık" dedi.

Törenin ve konuşmaların ardından 33 er için yapılan anıttaki 33 isimliğe karanfil bırakan Vali Yavuz Selim Köşger de, "Onları bu milletin hafızasından hiçbir şekilde silinmeyecek şekilde kazımış olan bu acı hatırayı, elim hadiseyi andık, şehitlerimize rahmet okuduk. Bu memleketin her bir karışı şehit kanlarıyla sulanmıştır. Bu uğurda çok şehitlerimiz, gazilerimiz olmuştur. Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Yine bir mücadele dönemi yaşanıyor. Ülkemiz birçok badireleri atlattı, bunu da atlatacaktır. Terörün sona geldiğini, bitmek üzere olduğunu, bunların ülkemizden sıyrılıp gideceklerini, topyekün süren bu mücadelenin zaferle sonuçlanacağını hissediyorum. İnşallah ülkemiz tekrar huzura kavuştuğu zaman şehitlerimiz de rahat edeceklerdir. Döktükleri kanın boşa gitmediğini göreceklerdir" diye konuştu. Törene Vali Yavuz Selim Köşger, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, 49'uncu Komando Tugay Komutanı Albay Ersin Altay, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Bayer, Emniyet Müdürü Metin Akay, Şehit Aileleri, Gazileri ve İnsan Hakları Derneği Başkanı Naim Tan, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Törenin ardından vatandaşlar 33 er için yapılan isimlikleri gezerek dua okudu. - Bingöl

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Elazığ Bingöl PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu?
title