Haberler

Bingöl'de PKK'ya Ait 2 Sığınak Bulundu (2)

Bingöl'de sağ yakalan PKK'lıların verdiği bilgeler doğrultusunda yapılan operasyonda örgütün depo olarak kullandığı iki sığınak bulundu.

Bingöl'de sağ yakalan PKK'lıların verdiği bilgeler doğrultusunda yapılan operasyonda örgütün depo olarak kullandığı iki sığınak bulundu. Sığınak içerisinde çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ile gıda maddesi ele geçirildi.

Bingöl Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, terörle mücadelenin kararlı olarak yürütüldüğü belirtilerek, "Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nca Bingöl ili genelinde sağ olarak yakalanan teröristlerden alınan bilgiler doğrultusunda; son bir hafta içerisinde 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı koordinesinde, Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nca jandarma özel harekat, jandarma komando ve geçici köy korucu timleri ile patlayıcı madde imha unsuru ve mayın arama köpek timlerinin katılımıyla helikopter destekli icra edilen operasyonlarda, 2 ayrı sığınak ve depo bulunmuştur" denildi.

Açıklamada, Bingöl merkez Dallıtepe Köyü bölgesinde bulunan sığınak içerisinde 3 ayrı oda, tuvalet, banyo bulunduğu ve 3 ayrı girişi olduğu kaydedildi. Sığanak içerisinde yapılan aramada 1 güneş paneli, 1 akü, tüpler ve çeşitli yaşam malzemesi ile yaklaşık 1 ton yiyecek malzemesi ele geçirildi.

Bingöl merkez Ortaçanak Bölgesi'nde bulunan ikinci sığınak içerisinde ise, terör örgütüne ait 1 Bixi makineli tüfek, buna ait mühimmatlar ve bol miktarda örgütsel doküman bulundu. Açıklamada, "Bingöl Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla ele geçirilen silah, mühimmat ve örgütsel dokümanlar muhafaza altına alınmış olup, sığınak ve malzemeler ise imha edilmiştir" denildi.

İLK AÇIKLAMA YANLIŞLIKLA GEÇİLDİ

Bingöl Valiliği, bu sabah saatlerinde Ilıcalar Beldesi'nde 9 Şubat günü düzenlenen operasyona ilişkin açıklamanın eski olduğunu ve yanlışlıkla basın kuruluşlarına geçildiğini belirterek, kullanılmaması isteminde bulundu. - Bingöl

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title