Haberler

Bingöl'de Oks Değerlendirmesi

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nın (Oks) Sonuçlarını Değerlendiren Bingöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, Son Yıllarda En Başarısız İller Arasında Olmalarının Sebebinin Stajyer Öğretmenlerin Bölgeye Gönderilmesi ve Öğretmenleri Bölgede Tutamamalarına Bağladı.

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nın (OKS) sonuçlarını değerlendiren Bingöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Hansu, son yıllarda en başarısız iller arasında olmalarının sebebinin stajyer öğretmenlerin bölgeye gönderilmesi ve öğretmenleri bölgede tutamamalarına bağladı.

Milli Eğitim Müdürü Hansu, makamında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, OKS'de 71. sırada yer almalarının nedenlerini değerlendirdi. Hansu, batı bölgesinde herhangi ilde bir öğretmenin verdiği eğitimle Bingöl'deki öğretmenin verdiği eğitim arasında dağlar kadar fark olduğunu söyleyerek, "Bu bölgeye iyi ve kaliteli öğretmen gönderilmedikçe, isteğimiz kadar modern okul yapalım hiçbir zaman istediğimiz başarıyı yakalayamayız. Başarılı öğretmen buraya gelmiyor. Stajyer öğretmen buraya gelip kendini yetiştirdikten sonra batı illerine gidiyor. Öğretmeni burada tutamıyoruz" diye konuştu.

Bu yıl Bingöl'deki 68 ilköğretim okulundan mezun olan 4 bin 487 öğrenciden 3 bin 39 öğrencinin OKS'ye katıldığını belirten Hansu, sınava katılan öğrencilerin yüzde 85'inin 160 barajını geçtiğini, bunun da Türkiye ortalaması ile paralellik arz ettiğini ifade etti. Geçmiş yıllara göre başarılarının arttığına dikkat çeken Hansu, "İlimizin eğitim altyapısındaki gelişmelere paralel olarak akademik bilgi düzeyinin son 3 yıllık dönemde çok net bir şekilde artmıştır. İl başarısı Türkiye sıralamasında her geçen yıl bir önceki yıla nazaran 2, 3 sıra daha yukarı çıkmıştır. Bu durum sistemli bir çalışmanın ürünüdür ve gelecekte daha üst seviyelerde olacağımızın göstergesidir" şeklinde konuştu. OKS'nin bir sıralama sınavı olduğunu ve bu sıralamada daha iyi bir yerde olmak için tüm imkanları seferber ettiğini söyleyen Hansu, "Bölgede eğitim sorunları çok fazla. Bizler de bu sorunları nasıl çözebilir, iyi bir yere gelmek için ne yapabiliriz üzerinde durmamız lazım" diyerek daha fazla çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

(MÇ-MET-Y)

12.07.2007 19:38 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title