Haberler

Bingöl'de Meyvecilik Çalıştayı

Vali Taşyapan: "Anadolu coğrafyasının her tarafında her türlü meyve rahatlıkla yetişmektedir ancak bunlar kişisel ihtiyaca ve ikrama yönelik yapılmakta ve ekonomik bir faaliyet olarak görülme...

Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, "Anadolu coğrafyasının her tarafında her türlü meyve rahatlıkla yetişmektedir ancak bunlar kişisel ihtiyaca ve ikrama yönelik yapılmakta ve ekonomik bir faaliyet olarak görülmemektedir" dedi.

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nca Bingöl'deki meyveciliğin durumu ve gelişmesi için "Meyvecilik çalıştayı" düzenlendi.

Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde düzenlenen çalıştayda konuşan Vali Taşyapan,  meyvecilik konusunda bir farkındalık oluşturmak, vatandaşların dikkatini çekmek, bu işe meraklı olanların ulaşabileceği bir kaynak oluşturmak ve bu konuyu enine boyuna tartışmak üzere böyle bir toplantı tertip edildiğini belirterek, toplantıyı organize edenleri tebrik etti.

Anadolu topraklarının bir meyve cenneti olduğunu ifade eden Taşyapan, Anadolu'da meyveciliğin kişisel ihtiyaçlar ve ikrama yönelik yapıldığını kaydetti.

Meyveciliğin bilimsel ve ekonomik faaliyet olarak yapılması için çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Taşyapan, şöyle konuştu:

"Anadolu coğrafyasının her tarafında hemen hemen her türlü meyve rahatlıkla yetişmektedir ancak bunlar bahçelerde kişisel ihtiyaca ve ikrama yönelik yapılmakta ve ekonomik bir faaliyet olarak görülmemektedir vatandaşlarımız tarafımızdan. Meyvecilik tabiri adı altında bizim amaçladığımız hedefe hizmet etmemektedir. Meyvecilik dediğimiz zaman bu meyve çeşitlerinden herhangi birinin üzerinden ekonomik bir faaliyet olarak gerçekleştirdiğimiz faaliyeti kastediyoruz. Ölçek ve miktar olarak yaptığımız faaliyeti önemsemeli, bunun bilimsel gereklerini yerine getirmek ve bundan da bir çıktı elde ederek kişiye ekonomik bir değer katması gerekmektedir."

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Sedat Ildız ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir'in de konuşma yaptığı çalıştayda, ceviz ve elma yetiştiriciliğinin Türkiye'de sosyo-ekonomik yönden değerlendirilmesi, meyveciliği etkileyen ekolojik ekonomik ve kültürel faktörler, Bingöl'de meyvecilik kapasitesi ve potansiyelleri, organik meyvecilik ve Bingöl, tarıma dayalı ihtisas organize sanayi bölgesi ve meyvecilik düşüncesi, bahçe tesisinde dikkat edilecek hususlar ve bahçe bitkilerinde yayım faaliyeti gibi konuların ele alınacağı öğrenildi.

Bu arada Taşyapan, Dünya Gıda Günü nedeniyle gerçekleştirilen resim, şiir ve kompozisyon dallarında dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. - Bingöl

Kaynak: AA / Yerel

Bingöl Üniversitesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title