Haberler

Bingöl'de Mahalle Sakinlerinden Baz İstasyonu Tepkisi

Bingöl'de mahalle sakinlerinden baz istasyonu tepkisiBİNGÖL merkez Yenimahalle sakinleri, şehit mezarlarının da bulunduğu mahalledeki mezarlığa baz istasyonunu kurulması için belediye tarafından alınan karara, yaptıkları basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Bingöl'de mahalle sakinlerinden baz istasyonu tepkisi

BİNGÖL merkez Yenimahalle sakinleri, şehit mezarlarının da bulunduğu mahalledeki mezarlığa baz istasyonunu kurulması için belediye tarafından alınan karara, yaptıkları basın açıklaması ile tepki gösterdi.

Yenimahalle Çiğiltepe Sokak'ta bulunan ve mezarlıklarla dolu imara kapalı arazinin üzerine, bir GSM operatörünün baz istasyonu yapılması için Bingöl Belediyesi tarafından alınan karara tepki gösteren mahalleli, mezarlık önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Mahalle sakinleri adına konuşan Abdulaziz Burkay, belediye yönitcilerinin mahalledeki çocukların sağlığını 3 kuruşa kurban verdiğini savunarak, Yaklaşık 60 yıldır burada iskan ediyoruz. Şu ana kadar mutluyduk. Bugün belediyemiz bize danışmadan, buradaki kutsalımızı 100 lira gibi bir rakama kurban ettiğini öğrendik. Burası sit alanı. Burada büyüyecek çocukların sağlığını 3 kuruş paraya kurban eden belediye yönetimini aklı selim davranmaya davet ediyorum. Yetkilileri bu işi çözmeye davet ediyorum. Burada GSM firması, 4.5 G baz istasyonu kuracakmış. Bizim kutsalımıza ve sağlığımıza dokunmasınlar. Başka yerler seçsinler. Çocuklarımızın sağlığını bu işlere kurban etmesinler, çocuklarımıza yazık. Ölülerimize ve şehitlerimize saygı gösterilsin. Burası 70 yıllık, aralarında şehit mezarlarının olduğu bir mezarlık dedi. Mahalle sakinlerinden Nizamettin Basugay ise, ailesinden 10 kişinin cenazesinin baz istasyonu yapılması planlanan mezarlıkta olduğunu belirterek, 50 yıldır bu mahallede yaşıyorum. Ailemden 10 kişinin cenazesi var burada. Biz mahalleli olarak rahatsızız. Belediye 3 yıllık sözleşme yapıp satmış burayı. Biz bunu istemiyoruz. Devlet büyüklerimizin alınan kararı durdurmalarını istiyoruz diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından mahalle sakinleri sesiz bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bingöl Belediyesi Yenimahalle Politika Güncel Haberler

title