Haberler

Bingöl'de Kar Yağışı

Bingöl'de Etkili Olan Kar Yağışı Sonucu, 3 İlçe, 263 Köy ve 400 Mezra Yolu Ulaşıma Kapandı.

Bingöl'de etkili olan kar yağışı sonucu, 3 ilçe, 263 köy ve 400 mezra yolu ulaşıma kapandı.

Bingöl'deki kar yağışı hayatı durma noktasına getirirken, kar kalınlığının şehir merkezinde 25, yüksek kesimlerde 60 santimetreye ulaştı. Karayolu ağında bulunan Bingöl-Erzurum Yolu Herdo Deresi, Bingöl-Muş Yolu Boğlan Geçidi, Bingöl Diyarbakır Yolu Yayla Bölgesi'nde ulaşım aşırı tipi nedeniyle zaman zaman tek şeritten sağlanırken, zincirsiz araç geçişlerine izin verilmediği öğrenildi. Adaklı, Yedisu ve Karlıova ilçe yollarının Bingöl ile bağlantısının kesildiği, ulaşımın Erzurum'un Çat İlçesi üzerinden sağlandığı belirtildi. Ulaşıma kapalı olan ilçe ve köy yollarının açılması için İl Özel İdaresi'ne balı 10 ekibin bu sabah saatlerinden itibaren çalışmalara başladığı belirtildi.

Bingöl'ün çevre illerle bağlantılı olan tüm karayolu ağının açık olduğunu belirten Karayolları 84. Şube Şefi Mahfuz Koşan ise, 7 ayrı ekip ve 30 civarındaki araçla 24 saat aralıksız çalıştıklarını ifade etti. Zincirsiz yola çıkan araçların karla mücadele çalışmalarını engellediğini belirten Koşan, bu sebeple sürücülerden daha dikkatli olmasını istedi.

(MÇ-MET-MEF-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title