Haberler

"Engellileri Tanımak" paneli

Güncelleme:

Bingöl'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla "Engellileri Tanımak" konulu panel gerçekleştirildi.

Bingöl'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla "Engellileri Tanımak" konulu panel gerçekleştirildi.

Bingöl Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde konuşan Vali Kadir Ekinci, engellilerin sorunlarının sadece bir günde ele almanın doğru olmadığını ve bugün de yapılan panelin amacının tüm sorunları çözmek olmadığını söyledi.

Ekinci, yılın her günün 3 Aralık misali değerli olduğunu, engellilerin sorunlarına, ihtiyaçlarına eğilmenin hem kamu görevlisi, hem de vatandaş olarak herkesin görevi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Bu noktada ana hedefimiz engellileri eve kapanmaktan çıkarıp günlük hayata dahil etmeyi, yeteneklerini sergilemelerine ve kendi kimliklerine inşa etme yardımcı olmaktır. Ben inanıyorum ki engelli kardeşlerimiz kendilerine imkan verildiğinde topluma en az engelsiz insanlar kadar yararlı olacaklardır. Bununla ilgili sanattan, siyasete, eğitimden, ticarete bir çok örneğimiz vardır. Bunlardan bir tanesi hepimizin gurur kaynağı Türkiye Ampute Milli Futbol takımının Avrupa zaferidir. O kardeşlerimize bize ve dünyaya engellilerin, engelliler için engel olmadığı en güzel örneğini gösterdiler. Son yıllarda devletimiz tarafından engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmaya dönük eğitim, istihdam, barınma, rehabilitasyon ve bakım, ailelerin desteklenmesi engellilerin üreten birey olmaları ve yaşam koşullarının gibi çok önemli hizmetler hayata geçirilmiştir."

Belediye Başkanı Erdal Arıkan da Engelsiz Yaşam Merkezinin en kaliteli hizmet vermesi için hazırlıklarının devam ettiğini ve çevre düzenlemesini tamamladıklarını aktardı.

Bingöl Engelliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı ve bedensel engelli okçuluk antrenörü Bahattin Tüz de engellilerin, sosyal, kültürel, ekonomik ve çalışma ortamı başta olmak üzere hayatın her alanın ayrımcılığa uğramadan var olabileceğini vurgulayarak, bunu sağlamanın herkesin asli görevi olduğunu kaydetti.

Sivil toplum kuruluşunun temsilcileri tarafından da konuşma yapıldığı panele, İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Gökhan Şahin, Aile ve Sosyal Hizmetler il Müdürü Aydın Polat ve üniversite öğrencileri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Engelliler Günü Ekinci Aralık Bingöl Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title