Haberler

Bingöl'de Elektrik ve Suyu Olmayan Köyde Hayat Durdu

Bingöl'de elektrik ve suyu olmayan köyde hayat durduBingöl'ün Genç ilçesine bağlı Kepçeli Köyü Kaledibi mezrasına yakınlarında devam eden demiryolu ve baraj inşaatından dolayı elektrik ve su verilemezken, daha önce yaklaşık 60 kişinin yaşadığı mezrada şimdi sadece 10 kişinin yaşadığı belirtildi.

Bingöl'de elektrik ve suyu olmayan köyde hayat durdu

Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Kepçeli Köyü Kaledibi mezrasına yakınlarında devam eden demiryolu ve baraj inşaatından dolayı elektrik ve su verilemezken, daha önce yaklaşık 60 kişinin yaşadığı mezrada şimdi sadece 10 kişinin yaşadığı belirtildi. Mezra sakinlerinden Yonca Çetin, günlük ihtiyaçlarını karşılamak için Murat Nehri'nden su taşıdıklarını belirterek, "Her gün bir kilometre uzaklıktaki nehirden su taşıyıp çamaşır ve bulaşıklarımızı yıkıyoruz. Demiryolu çalışmaları yaptılar, suyumuz kesildi. Teyzelerimizle, annelerimizle, çocuklarımızla her gün bu sıkıntıyı çekiyoruz. Mağduruz, bize bir çözüm bulsunlar. 10 haneydi daha önce, şimdi 4 hane kaldı"dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bingöl Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title