Haberler

Bingöl'de Cinsel İstismar Davası

Bingöl'de 16 yaşındaki E.A'ya yönelik "cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun kılma" iddiasıyla haklarında dava açılan ve uzman çavuş iken görevlerinden uzaklaştırılan 1'i tutuklu 8 sanığın yargılanmasına başlandı E.A'nın yaşının küçük olması nedeniyle gizlilik kararı alınan duruşmada, tutuklu sanık M.T. tahliye edildi

Bingöl'de 16 yaşındaki E.A'ya yönelik "cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun kılma" iddiasıyla haklarında dava açılan ve uzman çavuş iken görevlerinden uzaklaştırılan 1'i tutuklu 8 sanığın yargılanmasına başlandı. E.A'nın yaşının küçük olması nedeniyle gizlilik kararı alınan duruşmada, tutuklu sanık M.T tahliye edildi.

Bingöl Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık M.T. video konferans sistemiyle katıldı. Tutuksuz sanıklar Y.A, İ.Y, M.K, S.K, H.Y, O.G. ve K.U. ile E.A. ise duruşmada hazır bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı hukuk müşaviri, Diyarbakır ve Bingöl Barosu avukatları da duruşmaya müdahil olarak katıldı.

E.A'nın yaşının küçük olması nedeniyle gizlilik kararı alınan ve tutuklu sanık M.T'nin tahliye edildiği duruşma ertelendi.

Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 16 yaşındaki E.A'ya yönelik "cinsel istismar ve hürriyetinden yoksun kılma" iddiasıyla uzman çavuş iken görevlerinden uzaklaştırılan 8 sanık için 10 ile 32 yıl arasında değişen hapis cezaları isteniyor.

Tahliye kararına avukatlardan tepki

Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bütün sanıkların tutuklanmasına ilişkin taleplerinin reddedildiğini, ayrıca tutuklu olan sanığın tahliye edildiğini kaydederek, Türkiye'de yargının en sıradan suçlar için çok uzun tutuklama yoluna gittiğini, bu suçla ilgili tutuklama talebinin reddedilmesini anlaşılmaz bulduklarını söyledi.

Tamamı asker olan 8 kamu görevlisinin 2 yıl boyunca 15 yaşından küçük bir çocuğa cinsel istismar suçunu işlediklerini aktaran Elçi, "Buna karşın yargının bugünkü tutumu anlaşılır değil. Hala 15 yaşından küçük kız çocuğunun 8 kişinin tecavüzüne uğramasını ve intihara teşebbüs etmiş bir çocuğun halen ruhsal bütünlüğünün bozulup bozulmamasını yargı tartışıyor. Yargı bugün ağır cinsel istismar suçu karşısında tutuklama yolunu tercih etmemiştir. Bunu anlaşılmaz buluyoruz" diye konuştu.

Bingöl Baro Başkanı Erdal Aydemir ise bölge baroları olarak bu davanın takipçisi olacaklarını belirttiklerini, Diyarbakır, Bingöl ve Ankara Barosu temsilcilerinin duruşmada yer aldığını anlatarak, verilen tahliye kararının hukuki cinayet olduğunu savundu.

E.A'nın avukatı Canan Çakabey Erdoğan ise saat 09.30'da başlayan duruşmanın 22.30'a kadar sürdüğünü belirterek, "Ne yazıkki istediğimiz sonucu alamadık. Duruşmada sanıklar savunmalarını yaptı. Mağdur E.A. ayrıntılı bir şekilde beyanda bulundu. Mahkeme hiç beklemediğimiz bir şekilde karar verdi. Tutuklu olan sanığın tahliyesine, diğer sanıklarının da tutuklanma taleplerinin reddine karar verdi. Sanıkları yurtdışına çıkmamaya ilişkin adli kontrolle hükmetti. Karar, kamuoyunun vicdanını ciddi bir şekilde zedelemiştir. Kararın doğru olmadığını düşünüyoruz. Karara itiraz edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, aralarında BDP Batman Milletvekili Ayla Akat'ın bulunduğu Diyarbakır ve Bingöl'de kadınlara yönelik çalışma yürüten dernekler ile BDP Kadın Meclis üyeleri BDP Bingöl il binası önünde toplanarak, Bingöl Adliyesine doğru yürüdü. Adliye önünde "tecavüze sessiz kalmak tecavüze ortak olmaktır, tecavüze geçit vermeyeceğiz" yazılı pankart açan kadınlar, cinsel istismara yönelik çeşitli sloganlar attı.

Akat, burada yaptığı konuşmada, "Çok iyi bilinmelidir ki E.A. gibi birçok mağdurun yaşamı karartılıyor. Bunlar bizim çocuklarımız. E.A'nın yaşadıkları bu coğrafyada bir ilk değil. Sanıkların yargı önüne çıkarılması ve hak ettikleri cezanın verilmesi çok önemli. Bizlerin bu konuda mücadelesi sürecektir" dedi. - Bingöl

Kaynak: AA / Yerel

Tahir Elçi Diyarbakır Bingöl Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title