Haberler

Bingöl'de Çevre Düzeni Planı'na İtirazlar

Bingöl Valiliği'nde, Bingöl, Malatya, Elazığ ve Tunceli planlama bölgesi ile ilgili 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı'na ilişkin itiraz ve öneriler için bir toplantı düzenlendi.

Bingöl Valiliği'nde, Bingöl, Malatya, Elazığ ve Tunceli planlama bölgesi ile ilgili 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı'na ilişkin itiraz ve öneriler için bir toplantı düzenlendi.

Bingöl Valisi M.Hakan

Güvençer başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Serdar Atalay, Vali Yardımcısı M. Alper Çığ, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ali Bayram, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Bozan, kamu kurum müdürleri ile STK temsilcileri katıldı. Çevre Planının yüklenici firma tarafından hazırlanıp Bakanlığın onayına sunulduğunu belirten Bingöl Valisi Güvençer, plana ikinci itiraz toplantısını yaptıklarını hatırlatarak, itirazların değerlendirme süresinin halen devam ettiğini söyledi.

Hiçbir itirazlarının kabul edilmemesi halinde yeni bir değerlendirme ile birlikte yeni bir askı ve yeni bir itiraz süresi başlatılacağını söyleyen Güvençer, "Bingöl ili son derece kırık bir coğrafyaya sahip. Coğrafyanın çok büyük bir bölümü ormanlarla kaplı, bir bölümü yapılaşmaya müsait olmayan vadi tabanları, bir bölümü de mera alanları. Geriye de çok fazla bir alan kalmıyor. Kalan kısmı da sağ olsun yüklenici firma ekolojik öneme sahip alan ilan etmiş. Biz şöyle demiştik: Ne kentsel yapılaşma ne de sanayi yapılaşması için soluk alacak pozisyonda değiliz. Bu alanlarımızı genişletin. Biz bir tarafız, sübjektif olmak zorundayız. Elbette sıkışmışlığımızı ifade edeceğiz. Elbette kentsel yapılaşma ve sanayi alanında yapılaşmaya ihtiyacımız var" dedi.

İtiraz ve önerilerin değerlendirilmesinin ardından planın 14 Ağustos'ta tekrar askıya alınacağı belirtildi. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hakan Güvençer Malatya Elazığ Bingöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title