Haberler

Bingöl'de 4.7 Büyüklüğünde Deprem

Depremin Bingöl ve İlçelerinde Hissedildiği Belirtilirken, Şehir Merkezinde Bir Çok Vatandaş Korkudan Evlerini Boşalttı.

Bingöl'ün Sancak Beldesi'nde 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 01.24 sıralarında merkez üssü Sancak beldesi olan 4.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin Bingöl ve ilçelerinde hissedildiği belirtilirken, şehir merkezinde bir çok vatandaş korkudan evlerini boşalttı.

Depremin ardından artçı sarsıntılar devam ederken, Bingöl Valiliği Kriz Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre can ve mal kaybının olmadığı bildirildi. Evlerini boşaltarak battaniyeye sarılıp sokağa çıkan vatandaşlardan Mehmet Çıkaray, korkudan eve giremediklerini söyledi. Çıkaray, "Depremden dolayı korktuk ve evimizi boşalttık. Havalar soğuk battaniye ile dışarıda beklemek zorundayız. Son üç gündür devamlı deprem oluyor, çok korkuyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

Fırat Üniversitesi Bingöl Meslek Yüksek Okulu (MYO) öğrencileri de deprem korkusu ile sokaklara çıktı. Eşofmanları ile sokağa çıkan bir öğrenci ilk defa deprem korkusu ile uyandığını ve hemen kaldıkları binayı boşalttığını söyledi.

(MÇ-AK-KK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title