Haberler

Bingöl'de 33 Şehit Askere Anma

Bingöl'de 1993 tarihinde, PKK'lı teröristlerce şehit edilen silahsız 33 asker, bugün düzenlenen törenle anıldı.

Bingöl'de 1993 tarihinde, PKK'lı teröristlerce şehit edilen silahsız 33 asker, bugün düzenlenen törenle anıldı. O tarihde jandarma harekat timinde yeralan Yüksel Yerlikaya da Antalya'dan gelerek katıldığı törende, duygusal anlar yaşadı.

24 Mayıs 1993 yılında Bingöl-Elazığ karayolu Bilaloğlu mevkinde, yol kesen PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen 33 asker, Anıttepe'de düzenlenen törenle anıldı düzenlendi. Törene, Vali Ali Mantı, 8'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Osman Erbaş, 49'uncu Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ersin Altay, Bingöl Belediye Başkan Vekili Halim Sügü, Bingöl Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan program, daha sonra Kuran'ı Kerim tilaveti ve 33 şehit için yaptırılan, her birinde isim ve soy isimlerinin yazıldığı temsili mezar taşlarının üzerine çiçek bırakılmasıyla sona erdi. Törenin ardından gazetecilere konuşan Vali Mantı, Aradan 25 yıl geçmesine rağmen şehitlerimizin acısı yüreklerimizde taze bir şekilde duruyor. Bu şehitlerimiz vatan için, din için, millet için, bayrak için canlarını feda ettiler. Onlar inşallah şehitlik mertebesinde, rabbimizle beraberler. İnşallah ülkemiz ve milletimiz kutsal değerleri uğruna her zaman topyekun olarak canını vermeye hazırdır. Ülkemize ezelden, ebede kadar hizmet etmiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize sıhhat ve selamet diliyorum. Allah ülkemizi ilelebet payidar kılsın dedi.

25 YIL ÖNCEKİ OPERASYONU ANLATTI

Antalya'dan Bingöl'e gelen ve 25 yıl önce, özel harekat b timinde görev yapan eski asker Yüksel Yerlikaya, duygu dolu anlar yaşadığını söyledi. Görev yaptığı bölgeye ilk kez geldiği için çok mutlu olduğunu, 33 askerin şehit edilmesinin ardından şehitlerin intikamının alındığını belirten Yerlikaya, O dönemde, 1993 yılında, burada jandarma özel harekat timinde görev yapmaktaydım. O gün burada operasyondaydık. Operasyon akabinde, akşam saat 5'te yol kesildiğini duyduk. Yol kesildikten sonra hemen buraya intikal etmeye çalıştık, ancak bize pusu kurdular. Sonrasında 64 askerin kaçırıldığını duyduk. Arama tarama faaliyetleri için dağlara çıktık. Ertesi gün, bu askerlerin bir yerde şehit edildiği bilgisi geldi. O araziye gittik ve 33 şehidimizin cenazesine ulaştık. 2 askeri helikopter ile cenazelerimizi alaya getirdik. Sonrasında operasyonlara devam ettik. Teröristlerden aldıklarımız oldu. Kaçırılan 64 askerimizden 33'ünü şehit ettikleri için, sağ kalan askerlerimizin kurtarılması için mücadele verdik. Peyderpey bunları aldık. Zor şartlar yaşadık. Bu askerlerimizi de kurtardık, bunların ellerinden ve intikamlarını da aldık. Bu olayı yaşadığımız içim üzgünüm. 25 yıl sonra buraya gelmek istedim. Burada olduğum için çok mutluyum diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title