Haberler

Bingöl'de 15 Mele Ramazan Ayında Göreve Başlayacak

Bingöl'de, Mele projesi kapsamında göreve başlayacak Kuran kursu öğreticileri ile imam hatiplerin Ramazan ayında göreve başlayacağı bildirildi.

Bingöl'de, Mele projesi kapsamında göreve başlayacak Kuran kursu öğreticileri ile imam hatiplerin Ramazan ayında göreve başlayacağı bildirildi.

Bingöl İl Müftüsü Mecit Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, kamuoyunda Mele projesi olarak bilinen 4-B kadrosuna din görevlisi alımı için Bingöl Valiliği emrine 15 kadro verildiğini anımsatarak, yeterlilik sınavını geçen din görevlilerinin Ramazan ayına kadar göreve başlayacaklarını belirtti.

Bingöl'deki 15 kişilik din görevlisi kadrosuna 98 kişinin müracaat ettiğini ifade eden Müftü Can, Siirt'te yapılan yeterlilik sınavında en yüksek puan alan 15 kişinin seçildiğini, bunların görev yerlerinin belirlendiğini kaydetti.

Müftü Can, şöyle konuştu:

"Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Valilik emrine verilen 15 kontenjanın tamamı doldu. Biz puan durumu, mesleki yeterlilikleri ve tercihlerine göre görev yapılacak yerleri belirledik. Solhan'da 4, Karlıova'da 3, Genç'te 3, merkezde 3 ve merkeze bağlı Sancak beldesinde de 3 olmak üzere toplam 15 kişi 4/B kadrosunda görev yapacaktır. Yeni personelin işe başlaması için işlemler sürüyor. İnşallah Ramazan ayına kadar bu arkadaşlarımız göreve başlamış olacaklardır."

Muhabir: Abdullah Çelik / Nurten Aslan

Yayıncı: Behçet Güngör - BİNGÖL

Kaynak: AA / Yerel

Diyanet İşleri Başkanlığı Mecit Can Bingöl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title