Haberler

Bingöl Belediyesi 3 Yeni Kurs Açacak

Bingöl Belediyesinin, SODES kapsamında desteklenen ‘Çalışan Eller Projesi’ ile 3 yeni kurs açacağı bildirildi.

Bingöl Belediyesinin, SODES kapsamında desteklenen 'Çalışan Eller Projesi' ile 3 yeni kurs açacağı bildirildi.

Bingöl Belediyesi Proje Biriminden yapılan açıklamada, Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklenen Çalışan Eller Projesi ile fidan, bitki yetiştiriciliği ve aşçı yardımcılığı kursları açılacağı belirtildi.

Kurslar için başvuruların başladığı belirtilen açıklamada, "Belediyemiz bünyesinde yeni açılan kurslar için son başvuru tarihi 20 Temmuz 2018 olarak belirlenmiştir. Başvuruda bulunmak isteyen kişilerin, İŞKUR kayıt belgesi, diploma ve kimlik fotokopisi, ikametgah belgeleriyle Bingöl Belediyesi Veysel Belgin Gençlik Merkezi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne müracaat etmeleri gerekmektedir. Kursiyerlere günlük harçlık verilecektir. Kurslara, 20'şer kursiyer alınacaktır" denildi.

Bingöl Belediyesince son 3 yılda açılan kurslardan bin 762 kişinin faydalandığı belirtilen açıklamanın devamında: "Bingöl Belediyesi olarak bireylere meslek kazandırmak ve istihdama katkıda bulunmak için düzenli olarak çeşitli kurslar düzenliyoruz. Son üç yılda çeşitli dallarda açtığımız kurslardan 2 bine yakın kişi faydalandı. Girişimcilik kurslarımızı başarıyla tamamlayarak sertifikalarını alan çok sayıda vatandaşımız işletme kurarak istihdam alanlarına katkıda bulunmuştur. Bingöl Belediyesi olarak gerek istihdam, gerek sportif gerekse sanatsal etkinliklere yönelik 'Çalışan Eller Kazanıyor' projesiyle düzenlediğimiz kurslarımıza gösterilen yoğun ilgi bu alanda ne kadar doğru iş yaptığımızı gösteriyor. Son olarak düzenlediğimiz fidan, bitki yetiştiriciliği ve aşçı yardımcılığı kurslarında da vatandaşlarımızın yararlanacağını umuyoruz"ifadelerine yer verildi. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title