Haberler

Binali Yıldırım: Olur Ki Meclis Farklı Bir Kompozisyonda Cumhurbaşkanı Farklı Bir İrade Kriz...

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, 22.- 26. dönemde görev alan milletvekilleri ile bir araya geldiği iftarda yaptığı konuşmada anayasa değişikliğine değinerek, "Değişiklikle birlikte artık yönetim krizi de bitiyor. Kriz olabilir. Olur ki Meclis farklı bir kompozisyonda cumhurbaşkanı farklı bir irade. Kriz ihtimali var mı var. Ama krizden asgari etkilenecek düzenlemeler yapıldı. Krizlerde sistemin kilitlenmesi değil uzlaşmanın da önünü açıyoruz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, ATO Congressıum'da 22.- 26. dönemde görev alan milletvekilleri ile iftarda bir araya geldi. Ak Parti'de görev alan milletvekillerine teşekkür eden Yıldırım, Ak Parti'nin bugüne kadar yaptığı değişikliklere ilişkin, "Devlet Güvenlik Mahkemeleri'ni kapattık Özel Yetkili Mahkemeleri de kurduk, kapattık. Yerleşim birimlerine eski isimlerinin iadesini sağladık. Yanlışa düştüler kapattık. İyi niyetler ile kurduk ama gördük ki yanlış işler yapıyorlar onu da kapattık" diye konuştu.

"TERÖR ÖRGÜTÜ AYAKTA KALMAK İÇİN  DIŞ UNSURLARI, ÜST AKILLARI DEVREYE SOKMAK GAYRETİ İÇERİSİNE GİRMİŞTİR"

Yıldırım, "Şimdi yeni bir döneme girdik. Yeni dönem Türkiye'nin hükümet sistemi değişikliğini öngören Anayasa. Bundan önce büyük bir felaketi de yine milletimizin, cumhurbaşkanımızın kararlı tutumu ile akim hale getirdik. O da  15 Temmuz alçak darbe girişimidir. Yurdun her köşesinde otorite devletin elindedir. Terör örgütü ayakta kalmak için  dış unsurları, üst akılları devreye sokmak gayreti içerisine girmiştir. Ne yaparlarsa yapsınlar beyhudedir. Türkiye'nin her karış toprağını bu şer odaklarından temizleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

(ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ) "BİLİNMEZİ KABUL ETMEK ONA OLUR VERMEK KOLAY DEĞİL"

Anayasa değişikliğine ilişkin Yıldırım şu ifadeleri kullandı:  "Anayasa değişikliğini gündeme getirdik. AK Parti ailesi bir oldu beraber oldu. Bu anayasa değişikliğini geçiremez dediler çeşitli spekülasyonlar yaptılar. Birliğimize kardeşliğimize helal getireceklerini zannettiler. Bunların hepsinin beyhude olduğunu bu  gurup gösterdi. MHP ile uzlaşma halinde verdiğimiz anayasa değişikliği mecliste kabul edildi. Bizim işimiz zor Hayır tarafında yer alanların işi kolaydı. Çünkü onlar mevcudu anlatıyordu. Biz ise geleceği anlatıyorduk geleceği satın almak kolay bir şey değil. Bilinmezi kabul etmek ona olur vermek kolay değil. Başlarken yüzde 30 ile başladık. Bu değişiklik sıradan bir değişiklik değil. Bu sil baştan Türkiye'deki yönetim sistemini değiştiriyor. Doğrudan milletin yetki verdiği bir sistemi getiriyor. Tabiki bu kolay olmayacaktı. Çok şükür geride kaldı. Bu sistem ile Türkiye'nin bölünme riski tamamen ortadan kalktı.

OLUR Kİ MECLİS FARKLI BİR KOMPOZİSYONDA CUMHURBAŞKANI FARKLI BİR İRADE KRİZ İHTİMALİ VAR MI VAR

Bu sistem ile üniter yapı daha da güçleniyor. Tek millet, bayrak, vatan, devlet ilkesi tamamen geçerli hale geliyor. Tüzüğümüze de son değişiklik ile koyduk. Değişiklikle birlikte artık yönetim krizi de bitiyor. Kriz olabilir. Olur ki Meclis farklı bir kompozisyonda cumhurbaşkanı farklı bir irade. Kriz ihtimali var mı var. Ama krizden asgari etkilenecek düzenlemeler yapıldı. Krizlerde sistemin kilitlenmesi değil uzlaşmanın da önünü açıyoruz. Sistem inşallah 3 Kasım 2019'da yapılacak Meclis ve yenileme ve cumhurbaşkanlığı seçimleri ile tamamen yürürlüğe girecek. Asgari Yüksek Mahkemeleri'nin kapatılma işlemleri de devam ediyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title