Haberler

Binali Yıldırım İzmir Belediye Başkan Adayı Olarak Seçim Startını Verdi

Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim startını eşiyle el ele geldiği partisinin il başkanlığında verdi.

Ak Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim startını eşiyle el ele geldiği partisinin il başkanlığında verdi. Yıldırım, "Bu şehir kaplumbağa hızıyla ilerlemeyi hak etmiyor. Bu şehrin kaplumbağa hızıyla gidişine son vereceğiz. Tüm hizmetleri yıldırım hızıyla İzmirlilere vereceğiz" dedi.

Binali Yıldırım seçim startını Ak Parti İl Başkanlığı önünde toplanan partililere yaptığı konuşmayla yaptı. Miting havasındaki etkinlikte Ak Partili gençlerin açtığı 'Adamın hası Binali, diğerleri Cinali', 'İzmir artık çift kale, Binali 3-0 önde', 'Sayın Bakanımız Hoş geldiniz' yazılı pankartlar dikkat çekti. Yıldırım, arka planında 'İzmir kazanacak. Binali Yıldırım' yazılı sahnede konuşmasını yaptı.

Sahneye boynunda Egeli köylülerin taktığı sarı renkli poşuyla çıkan Yıldırım'a eşi Semiha Yıldırım da eşlik etti. Yıldırım, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı gibi partililere sahneden karanfil attı. Ak Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, yaptığı konuşmada bugün bayramları olduğunu söyledi. Akay "Dağları bölen ama yolları birleştiren Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli bakanımızı Başbakanımız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak verdi. Ne kadar mutlu olsak azdır. 2014 bize mutluluk, başarı ve zaferler getirecek" dedi.

"TÜRKİYE'Yİ BÖLÜNMÜŞ YOLLARLA DONATTIK"

Binali Yıldırım, konuşmasına 'Yolların kralı Binali Yıldırım' sloganları nedeniyle gecikmeyle başladı. Yıldırım, Yıl 2007 yılında ikinci Ak Parti iktidarında Genel Seçimlerden sonra projeleri birer birer hayata geçirirken Adnan Menderes havaalanı, çevre yolu ve liman projelerini başlatırken İzmir'e, Aristo'nun, Heredot'un, Victor Hugo'nun hayranlık duyduğu İzmir'e daha çok gelme fırsatı bulduğunu söyledi. Bu şekilde İzmirlileri daha fazla tanıma fırsatı olduğunu belirten Yıldırım "Her gelişimde 'bu bakan İzmir'e milletvekili adayı olsun' dediniz. İzmirliler gün geçtikçe daha yüksek sesle söylemeye başladı. Sonunda İzmir'in vekili ve Türkiye'nin bakanı yaptınız. Biz de sözümüzü tuttuk. Vaadimiz olan 35 projeden 17'sini hayata geçirdik" dedi.

Partililerin 'Binali gelecek, Aziz gidecek' sloganları üzerine Yıldırım, "Şafak 84. 30 Mart İzmir'in önemli günü olacak. İzmir'in gelişmesi için bir sözüm var. Bu sözümü 2011'de de söyledim. Benim için siyaset eşit hizmettir. Gerisi teferruattır. Eğer İzmir'e hizmet olmayan bir iş, bir siyaset varsa biz bu siyasetin içinde yokuz" dedi.

Yıldırım, Bakanlığı süresince yaptıkları hizmetlere dikkat çekerek "Yolları böldük hayatları birleştirdik. Yolları böldük milleti birleştirdik. Eskiden Aşık Veysel 'uzun ince bir yoldayım gidiyorum gündüz gece' dedi. 11 yıllık bakanlık döneminde uzun ince yolları, hayatı daha kolay yaşamak için uzun duble yollara çevirdik. Türkiye bölünmüş yollarla donattık. Ülkenin kırk yıllık hızlı tren özlemini giderdik. Bilişimde çağ atladık. Dağ gibi sorunlar dağ gibi hizmetlere dönüştürdük. Dağları deldik Ferhat olduk Şirin'e ulaşmak için çalıştık" dedi.

"İZMİR, TÜRKİYE'NİN İKİNCİ ŞEHRİ OLMAYI HAK EDİYOR"

Binali Yıldırım yeni bir sayfa açtıklarını belirterek günün İzmir'in yerelde de kalkınmasının başlangıcı olduğunu söyledi. Yıldırım "İzmir'i husumetle değil, hamaset ile değil sevgi, saygı dayanışma ile yöneteceğiz. Boş laflara karnımız tok. İzmirli artık Türkiye'nin üçüncü, beşinci şehri olmak istemiyor. İkinci şehri olmayı hak ediyor. İzmir'in seçimi sadece İzmir'i değil Ege'yi Türkiye'yi ilgilendiriyor. İnşallah İzmir'de 30 Mart'ta İzmirlilerin desteği ile hizmete Ak Panti farkını bu kente getireceğiz. Bu şehre tattıracağız. 11 yıllık siyaset hayatımızda, çalışmalarımızda hiçbir zaman 'ben' demedim, hep 'biz' dedim. Biz bir ekibiz, takımız, beraber çalıştık, ürettik, başardık. Çünkü başımızda ülke sevdalısı, hayatını ortaya koyan bir liderimiz, Recep Tayyip Erdoğan var" dedi.

İzmir'e birlik ve beraberlik vaat ettiklerini belirten Yıldırım "sahildeki, kırsal kesimdeki zengini fakiri demeden 12 bin kilometrekare İzmir'de herkesi kucaklayacağız. İlçe başkanı ile belediye başkanı farklı değil aynı düşünecek. İzmirliye kapısını, kucağını açan bir yerel yönetim anlayışını bu şehirde hakim kılacağız. İzmir'in tüm paydaşları ile ortak hareket ederek hizmet edeceğiz. Bu düsturdan asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Yıldırım İzmir'in bugünkü durumunu hak etmediğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu şehir bunları hak etmiyor. Bu şehir kaplumbağa hızıyla ilerlemeyi hak etmiyor. Bu şehrin kaplumbağa hızıyla gidişine son vereceğiz. Tüm hizmetleri Yıldırım hızıyla İzmirlilere vereceğiz. Üç şey önemli sevgi, samimiyet ve saygı. Sevmek her şeydir. İnsanı sevmeyen insana faydalı olamaz. Samimiyet önemli. İğreti davranış içinde olmayacağız, olduğumuzdan farklı görünmeyeceğiz. Yapmadığımız hiçbir şeyi söylemeyeceğiz Üçüncü ilkemiz, saygı. Birbirimize saygı göstereceğiz. Olduğu gibi kabul edeceğiz. İnancı, tercihleri, siyasi görüşleri farklı olabilir ama gözümüzden akan yaşın rengi aynıdır, gülümsememiz hep aynıdır."

Yıldırım, konuşmasının sonunda tüm ilçelerin adlarını tek tek sayarak hepsiyle gurur duyduğunu söyledi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım Semiha Yıldırım Ak Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title