Haberler

Binali Yıldırım'dan Ayasofya mesajı

Güncelleme:

Binali Yıldırım'dan Ayasofya mesajı

Binali Yıldırım, Ümraniyeli gençlerle sabah sporunda buluştu

İSTANBUL - AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Ümraniyeli gençlerle sabah sporunda bir araya geldi. Binali Yıldırım burada yaptığı konuşmada Ayasofya'nın ibadete açılması hakkında konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım Ümraniyeli gençler ile Ümraniye Millet Bahçesinde bir araya geldi. Binali Yıldırım, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve Ümraniyeli gençler millet bahçesinde sabah sporu yaptı. Sporun ardından Binali Yıldırım ile Başkan İsmet Yıldırım gençlerle birlikte kahvaltı yaptı.

Ayasofya'nın bugün ibadete açılması hakkında konuşan Binali Yıldırım, "Mübarek Cuma günü sağ olsun bizi davet ettiler, gençlerle bir araya gelme fırsatı bulduk. Sabah yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. Danıştay'ın verdiği kararın hemen sonrasında Cumhurbaşkanımız Ayasofya müzesinin camiye dönüşmesiyle ilgili kararı yürürlüğe koydu. Bugün ilk Cuma namazı 86 yıl sonra halkımızla eda edeceğiz. Emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere katkısı olan herkese şükranlarımızı sunuyorum. Ayasofya fethin sembolüdür. 1453'te İstanbul fethedildiğinde Fatih Sultan Mehmet Ayasofya'yı cami olarak ilan etmiş. Fetihten iki gün sonra da hocası Akşemsettin Cuma namazını eda etmiş. Sonra günün şartları icabı 1934'te müze yapılmış Ortodoks dünyasıyla ilişkileri sıcak tutmak adına. İstiklal mücadelesinde bağımsızlığımızı kolay elde etmedik. ve nihayet cami olarak hizmet vermeye devam edecek. Ayasofya medeniyetlerinde buluşmasını temsil ediyor. İnançlarımız farklı olabilir ancak yaşadığımız dünya aynı. O yüzden çatışma değil birleşme bir araya gelme olmalı. Ortodoks dünyasının da bu tarihi mirastan hakkı var. Ziyaretçiler gelir camide ziyaretlerini gerçekleştirirler. Buna da imkan tanınacak. Ama içeriden dışarıdan bu niye camiye dönüştürüldü gibi lafları çok ciddiye almamak gerekiyor" dedi.

Başkan İsmet Yıldırım ise, "Binali Yıldırım, bu mübarek günde Ümraniye'de gençlerle bir araya geldi. Sayın Binali Beyin bu güzel günde Ümraniye'ye gelmesi bir anlam. Buradan da hep beraber Ayasofya'ya Cuma namazını kılmaya gideceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Binali Yıldırım AK Parti Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title