Haberler

Binali Yıldırım: "Bu Atları Çatlatana Kadar Çalıştırarak Bu Adanın Trafik Sorununu Çözemeyiz"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Büyükada sakinleriyle bir araya geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Büyükada sakinleriyle bir araya geldi. Adalarda yaşanan fayton sorununa değinen Yıldırım, "Bu atları çatlatana kadar çalıştırarak bu adanın trafik sorununu çözemeyiz. Bu işi kökünden çözeceğiz ama kimseyi mağdur etmeden çözeceğiz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, 31 Mart Yerel Seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Büyükada'yı ziyaret eden Yıldırım vatandaşlarla bir araya geldi. Burada Yıldırım'ı coşkulu bir kalabalık karşıladı. Ada esnafını tek tek ziyaret eden Yıldırım, esnafın sorunlarını dinledi. Yıldırım esnafla yaptığı sohbetin ardından Büyükada MHP ilçe teşkilatını ziyaret etti. Yıldırım, ada sakinlerine yaptığı konuşmada kendisinin de bir Adalı olduğunu belirterek, "1980-1981 senelerinde Adalarda askerliğimi yaptım. Adanın zorluklarını da güzelliklerini de çok iyi bilirim" dedi.

Yıldırım ada sakinlerini sevindiren bir haber de verdi. Adada yaşayan yerlilerin ulaşımını ücretsiz yapacaklarını müjdeleyen Yıldırım, "Yolları böldük gönülleri birleştirdik ama Türkiyeyi böldürmeyiz. Adaların sorunlarını biliyoruz. Sorunları da torunlara bırakacak değiliz. Sorunları çözecek olan Özlem Öztekin Vural ve Binali Yıldırım'dır" şeklinde konuştu.

Adalarda yaşanan fayton sorununa değinen Yıldırım, "Adaların faytonları var, atları var. Atlarla ilgili sorunlar var. Bunlara çare bulmamız lazım. Önce bunların başkanlarıyla, faytoncularla görüştüm. Fayton adanın bir nostaljisidir, bir sembolüdür. Bu kalacaktır. Ama bu atları çatlatana kadar çalıştırarak bu Adanın trafik sorununu çözemeyiz. Ne yapacağız? Yine 277 fayfoncuya yeni bir dönüşümle elektrikli faytonlar vereceğiz. Bu işi yine yapacaklar. Atlarda nostalji olarak Adanın süsü olarak devam edecek. Hatırlayın geçenlerde bu atların ahırları ve 9 tane at cayır cayır yandı. Bunlar candır. Bunların da saygıya ihtiyacı vardır. Dolayısıyla bu işi kökünden çözeceğiz ama kimseyi mağdur etmeden çözeceğiz" ifadelerini kullandı.

Faytoncuların yanında balıkçılar gibi birçok sektörün de sorununun olduğunu belirten Yıldırım, bu sorunların üstesinden birlikte geleceklerini belirtti. Adaya yapımı planlanan projelerini sıralayan Yıldırım, "Adaya bisiklet yolu yapılacak, Adaya düzenlenen sefer sayıları artırılacak. Özellikle Adalar-Bakırköy hattı tekrar kurulacak" dedi. Yıldırım, Maden Mahallesine ise spor tesisi gibi projelerinin olduğunu duyurdu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title