Haberler

Binali Yıldırım: "Ataşehir'in Akm Gibi Anadolu Kültür Merkezi Olacak"

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmalarını Ateşehir'de sürdürdü.

Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmalarını Ateşehir'de sürdürdü. Ataşehir'in finans merkezi olacağını söyleyen Yıldırım, " Ataşehir'in de bir AKM'si gibi Anadolu Kültür Merkezi olacak" dedi.

Ataşehir'de iş adamlarıyla yapılan toplantıya AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz, AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem ile çok sayıda vekil katıldı.

Seçimlere 23 gün kaldığını ifade eden Binali Yıldırım, "İstanbul'da 11 milyon seçmen bulunuyor ve seçmenlerimizden şehri yönetecek kadroları seçeceğiz. İBB Başkan adayı olarak bütün İstanbullulardan bir talebim var: Lütfen bu seçimde genel siyaseti bir kenara bırakın, İstanbul'un geleceğine odaklanın. Çünkü biz İstanbul'suz, Türkiye'nin olmayacağını inanıyoruz. İstanbul, Türkiye'yi sırtında taşıyan şehirdir. Bunu rakamlar söylüyor. İstanbul'un milli gelire katkısı yüzde 31. İstanbul'un milli geliri, 140 ülkenin milli gelirinden fazla. İstanbul'un ihracatı 78 milyar dolar. Nüfusu, 15 milyon 67 bin 724. Çalışan sayısı 6 milyon. Ulusal üretimdeki payı yüzde 30. Hizmet üretimindeki payı yüzde 35. Toplanan her yüz liralık verginin 50 lirasını İstanbul sağlıyor. İstanbul'un ayakta olması ve lokomotif olmaya devam etmesi lazım. İstanbul'un rutin belediyecilik sorunları yok. Şimdi bu şehirde yaşayanlara ne gibi fırsatlar sunabiliriz, onu planlayacağız" dedi.

"Ataşehir'in AKM gibi Anadolu Kültür Merkezi olacak"

Seçmenin vereceği kararın İstanbul'un geleceğinin planlanmasını sağlayacağını belirten Yıldırım, "Ataşehir, finans merkezi olarak planlanan bir yerleşim yeri. Aslında Ataşehir, Anadolu Yakası'nın bir cazibe merkezi olacak. Bugün yaşadığımız trafiğin kaynağı nedir biliyor musunuz? Burada oturan insanların 3'te 2'sinin Avrupa Yakası'na gitme ihtiyacı duymasından kaynaklanıyor. Halbuki biz iki yakanın kendi içinde merkezlerini oluşturarak tutabilirsek trafik doğal olarak rahatlayacak. Onun için Ataşehir'in de Atatürk Kültür Merkezi (AKM) gibi Anadolu Kültür Merkezi olacak. Böylece kültür sanat faaliyetlerine, daha çok Anadolu Yakası'nda oturan insanlar gelecekler. Bunun dışında finans merkezi bu bölgede ama E-6 yolu burada muazzam bir ayrışmaya sebep oluyor. Bunun da çözümünü bulduk. Şehir terasları denilen bir tabir var. Yolu rahatsız etmeden üstünü tamamen kapatıyoruz. Orayı EKO köprü şeklinde ama bu köprüden daha fazlası olacak. Çalışanların arada çıkıp nefes alacakları ve yeşille buluşacakları yerler yapılabilir. Bunların hepsinin hesapları yapıldı. Ataşehir'den geçen iki tane metro hattımız var. Bunlar da devreye girince, burada artık trafik problemi olmayacak. Özel araçların kullanımına ihtiyaç olmayacak. Trafik benim işim. Hiç tevazuya gerek yok. Bunu Türkiye'de yaptık, İstanbul'da da yaparız" ifadelerini kullandı.

"İstanbul, Türkiye'nin geleceğidir. İstanbul, olmadan Türkiye olmaz"

En büyük havalimanının İstanbul'a yapıldığını vurgulayan Yıldırım, "İstanbul, coğrafi ve lokasyon alan olarak en ideal yoldur. Bir buçuk milyar insanın yaşadığı bir coğrafyaya ulaşılıyor. İstanbul, bunun için dünyanın merkezindedir. İstanbul, Türkiye'nin geleceğidir. İstanbul olmadan Türkiye olmaz. İstanbul'la ilgili saatlerce konuşabiliriz. İstanbul için bir projemiz var. Gençlerle ilgili bir konuya değineceğim. İstanbul nüfusunun yüzde 45'i genç. Bu bizim için şanstır. Bu, bizim en büyük enerjimiz. Onların enerjisi, bizim tecrübemiz birleşecek. 20 sene sonra kodlama bilmeyen hiçbir iş yapamayacak. 20 sene sonra bugün bildiğimiz mesleklerin yarısı yok olacak. Çünkü yapay zeka tüm hızıyla hayatımıza giriyor. Bir yaşam tarzı haline gelecek. Gençler dijital yerli, biz dijital göçmeniz. Şimdi birlikte çalışma zamanı. Onların girişimciliklerini katma değere dönüştüreceğiz. Hangarlar oluşturacağız. Gençler buralara gelip, fikirlerini anlatacaklar. Sonra girişimciler, beğendikleri fikirleri sermaye ile destekleyecekler. Gençlerin akıl teriyle, iş insanlarının sermayesi birleşecek ve ülke kalkınacak. Bugün piyasayı işgal eden firmaların 30 yıllık geçmişi yok. Değişim, bilişimle oluyor. Bilişim bir sektör değil, bir yaşam tarzına dönüştü. Bilgi toplumu dışında kalanları, bilgi toplumuna dahil etmek için gençlerin bilgisine ihtiyacımız var. İstanbul bize yetki verirse, bu şehri paydaşlarıyla beraber yöneteceğiz. Ortak akılla yöneteceğiz. İlk yapacağımız iş, paydaşları toplayıp onları dinlemek olacak. İhtiyaçların dışında bir gelecek de planlamamız lazım" şeklinde konuştu.

"Ülkede güçlü bir iktidar ve istikrar var"

Belediye Başkanı seçilmesi halinde bu şehirde yaşayan herkesin "İstanbulluyum" diyebilmesi için çalışacağını söyleyen Yıldırım, "Bu şehre bir aidiyet kazandırmamız lazım. Beni belediye başkanı seçerseniz, görevim bu şehirde yaşayan herkese 'İstanbulluyum' dedirtmek olacak. İstanbul kimliğini ve aidiyetini mutlaka geliştirmemiz gerekir. Ortak geleceğimiz burasıdır. Zor günlerden geçiyoruz. Bu bir sır değil. Ekonomik durgunluk ve sıkıntılarımız var. Bunun sebeplerini de biliyoruz. Bunun üstesinden geleceğiz. Hükümetimiz gerekli tedbirleri alıyor. Bugüne kadar bu ülkeyi birçok badireden AK Parti çıkardı. Bu sıkıntıları çözecek irade AK Parti'de var. İş insanları olarak sizin ihtiyacınız öngörülebilirlik, istikrar ve güvendir. Bu üç şey sizin için belirleyicidir. Önünüzü görebiliyorsanız rahatlıkla yatırımlarınızı yapabilirsiniz. Bir ülkede güçlü iktidar, istikrar var" dedi.

"31 Mart tarihi bir değişimin adı olacak"

Sancaktepe Belediye Başkanı ve AK Parti Ataşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Erdem de Sancaktepe'de 10 yıl görev yaptıktan sonra bu seçimde yuvasına döndüğünü söyleyerek, "Ataşehir finansın merkezi olacak. Ataşehir ilçemizde 31 Mart tarihi değişimin adı olacak. Ataşehir için bir milat olacak. Ataşehir yeniden doğacak. Buna yürekten inanıyoruz. Ataşehir, Cumhurbaşkanımızın yüksek idealleri ve hedefleri doğrultusunda, 20-30 yıl içinde dünya ekonomisine yön verecek bir konuma gelecek. Bunun alt yapısını hazırlıyoruz. Büyük düşünüp kazanma alışkanlığımız var. Bölgemizdeki yatırımcıların önüne açmak için varız" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Binali Yıldırım AK Parti Ataşehir İstanbul Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title