Haberler

Bin Ladin'in 'Ankara' Şifresi Çözüldü

El Kaide Lideri Usame Bin Ladin'in 11 Eylül Saldırılarının Altıncı Yıldönümünde Yayınlanan Yeni Ses Kasetinde Ankara ile İlgili Sarfettiği Sözlerin Şifreleri Kırıldı.

Usame Bin Ladin'in 'aleni' şifresi: Bahsi geçen Müslüman lider Halife El Mutasım, 'yıkılan iki kule' ise Ankara ve Hisarköy'dür.

El Kaide lideri Usame bin Ladin'in 11 Eylül saldırılarının altıncı yıldönümünde yayınlanan yeni ses kasetinde Ankara ile ilgili sarfettiği sözler, Türk medyasında yeterince irdelenmedi. Bin Ladin'in hangi tarihi olayı kastettiği bile doğru düzgün ortaya konmadı; oysa bu ifadeler, Türkiye ve dünyanın geleceği açısından hayati ipuçları taşıyor.

47 dakikalık görüntülü mesajda Bin Ladin'in yeni bir fotoğrafı ve ses kaydı yer alıyor. 'New York ve Washington Akınının Kahramanlarının Vasiyeti' başlığıyla El Kaide sitelerinde yayınlanan mesajın ana teması, İkiz Kuleler'den birine çarpan uçakta bulunan Suudi hava korsanı Velid el Şehri'ye yönelik övgüden ibaret. Daha sonra El Şehri'nin 'video vasiyeti', saldırı görüntüleri eşliğinde yayınlanıyor ve mesaj son buluyor.

Videonun genel havasından, Bin Ladin'in amacının Müslüman gençlere ölümden korkmayan 'mücahitleri' örnek göstererek El Kaide saflarına yeni askerler katmak, tüm İslam aleminde daha fazla gencin 'şehitler kervanına' katılmasını sağlamak olduğu söylenebilir. Fakat daha da ilginci, bu mesajın Ankara ile ilgili satır aralarında gizli.

AMAÇ MİLİTAN DEVŞİRMEK

Mesajda, New York ve Washington ile birlikte sadece Ankara'nın adının zikredilmesi, başkentimizde son anda engellenen terörist saldırıyla ilgili bir şifre de olabilir, ama kuşkusuz asıl amaç videonun genel hedefiyle bağlantılı: El Kaide'ye yeni militanlar toplamak.

Ankara ile yeni militan 'devşirmenin' ne ilgisi mi var?

Usame bin Ladin, yeni kasette, yüzyıllar önce Müslüman bir liderin, bir kadının yardım çağrısı üzerine Ankara'yı zaptedip buradaki 'iki kuleyi' yıktığını söylüyor.

Bin Ladin'in kastettiği Müslüman lider, 9. yüzyılda yaşayan Abbasi halifesi Ebu İshak El Mutasım'dır. Bu dönemde Bizans İmparatoru Teofilus, Zibatra kasabası dahil Anadolu'da Müslümanların çoğunlukta olduğu birçok yerleşimi haritadan silmiştir.

'YETİŞ YA HALİFE MUTASIM'

838 yılında Bizans İmparatorluğu sınırları dahilindeki bir ticaret kasabası olan Ankara'da bir Müslüman kadın da, Rum'un haksızlığına uğramıştır. Efsaneye göre, taciz edilen kadın 'Vâ Mutasımâh' (Yetiş ey Mutasım) diye feryat ederken, sesi Bağdat'taki halifeye kadar ulaşır. Harun Reşid'in oğlu olan Halife El Mutasım bunun üzerine bir ordu toplayıp Bizans'a savaş açar. Ankara ve daha sonra Afyon'daki Hisarköy (Amorium) kalelerini (yâni Bin Ladin'in bahsettiği 'iki kule') yerle bir eder. Ankara şehri Araplarca fethedilip yağmalanırken, Anadolu'da Bizans zulmüne uğrayan Müslümanları temsil eden -ve belki de Türk olan- o kadın da kurtulur. İslam'ın Anadolu üzerinden Batı'ya ilerleyişi başlamıştır.

Usame Bin Ladin, Ankara ismini zikrederken, Halife El Mutasım'ın çevresinde gelişen bu tarihi olayları da hatırlatmak istemiş olmalı. El Kaide'ye yakın Irak İslam Ordusu'nun, ABD işgali sonrasında Amerikan askerleri ve Irak polisinin tecavüzüne uğrayan Müslüman kadınların intikamını almak üzere kurduğu birliklere 'Mutasım Tugayı' ismini vermesi de bundandır.

TÜRK PARALI ASKERLER

Dahası, Abbasi Halifesi El Mutasım'ın annesi Türk'tür. 833-842 yılları arasında halifelik yapan ve Irak'tan Mısır ve Hicaz'a uzanan Abbasi topraklarına hükmeden El Mutasım'ın hilafetine damgasını vuran icraat, ordusuna ilk kez Türk paralı askerleri (gulamları) katmak olmuştur. Gelecekte Osmanlı'nın geliştireceği 'devşirme' sisteminin asıl mucidi olan ve ismi 'yardım arayan' anlamına gelen El Mutasım'ın bu hamlesi kısa bir süre sonra Türklerin bölgede etkisini giderek artırmasıyla sonuçlanacaktır. Ancak kendisi de kısa vadede Bizans'a (Batı'ya) karşı Türklerin yardımıyla büyük zaferler kazanarak Arapları Anadolu'ya taşımıştır.

Resmi tarihimizde yazılanın aksine, Anadolu'daki Türk hakimiyeti 1071'deki Malazgirt zaferi ile değil, Abbasiler'den bağımsızlık kazanan Tolunoğulları'nın henüz 880'li yıllardan itibaren Suriye ve Mısır'dan Adana-Tarsus yöresine doğru yayılmasıyla başlar. Oğuz Türkleri'nden olan Tolunoğulları'na bu imkanı sağlayan da, Abbasi Halifesi El Mutasım'dan başkası değildir.

PAPA 16. BENEDİKT GİBİ ALINTI YAPTI

Öyleyse Bin Ladin'in, Ankara şifresi ile 'aslında' ne demek istediği açık:

1) Ankara'da düzenlenecek ve çapı 11 Eylül ile kıyaslanabilecek kadar büyük olması planlanan terörist eyleme bir gönderme yaparak ses kaydının yeni olduğunu ve hala El Kaide'nin başında bulunduğunu kanıtlamak.

2) El Kaide'ye yeni militanlar 'devşirmek.' Örgütün misyonunu, Rum'un (yabancıların) zulmune uğrayan Müslümanları kurtarmak şeklinde belirlemek. Bu noktada Türkiye'yi, Türkleri ve Anadolu'yu kilit bir kale olarak sunmak.

Katolik aleminin başında bulunan ve Hıristiyan kiliselerini birleştirmek isteyen Papa 16. Benedikt, yüzyıllar önce Hacı Bektaş Veli ile Ankara'da dini bir tartışmaya girişen ve Osmanlılar'a rest çeken ilk Bizans İmparatoru olan İkinci Manuel Paleologos'tan alıntı yaparak İslam dünyasını kızdırmıştı.

Şimdi de İslam dünyasını birleştirip güç kazanmak isteyen El Kaide lideri Usame Bin Ladin, yine Bizans (Batı) - Türk (İslam) ve Ankara simgeleri üzerinden bir başka tarihi alıntıyla karşılık veriyor.

Tüm bunları, Hizb'ut Tahrir'in Endonezya'da düzenlediği ve onbinlerce kişinin katıldığı 'Halifelik geri gelsin' temalı gösterileri de hatırlayarak bir kez daha düşünelim.

Tuhaf ve ürkütücü, değil mi?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title