Haberler

Bin Ladin'den Müşerref'e Kasetli Tehdit

Usame Bin Ladin, Pakistanlıları Devlet Başkanı Pervez Müşerref'e Karşı Silahlı Ayaklanmaya Çağırdı ve "İslamabad'daki Lal Mescid Kuşatmasının Müşerref'i Bir Kafir Yaptığını" Öne Sürdü.

Usame Bin Ladin, Pakistanlıları Devlet Başkanı Pervez Müşerref'e karşı silahlı ayaklanmaya çağırdı ve "İslamabad'daki Lal Mescid kuşatmasının Müşerref'i bir kafir yaptığını" öne sürdü.

Terör örgütlerince kullanılan bir site tarafından yayınlanan video bandında El Kaide terör örgütü lideri Bin Ladin, "Lal Mescidi'ne geçen temmuzda düzenlenen baskının, Müşerref'in Müslümanlara karşı Amerika'ya olan bağlılığına ve yardımına devam edeceği konusundaki ısrarını gösterdiğini ve bunun da Müşerref'e karşı silahlı ayaklanmayı ve iktidardan indirilmesini zorunlu kıldığını" ileri sürdü.

Bin Ladin, gücün Pakistanlılarda olduğunu ima ederek, "dönek" olarak nitelendirdiği Müşerref'e karşı ayaklanmalarını istedi.

Bin Ladin'in "Cihad'a çağrı" başlıklı bu mesajı, bu ay içinde yayınlanan üçüncüsü oldu.

Pakistan ordusunun, Lal Mescid'in aşırı dinci militanların kalesi halini almasından sonra düzenlediği baskında en az 102 kişi ölmüştü. Ölenler arasında militanların liderlerinden Abdül Raşid Gazi de bulunuyordu.

Bin Ladin yine aynı bantta, Gazi ve yandaşlarının, Şeriat yasalarının uygulanması arayışı için öldürüldüğünü belirterek, Müşerref'i El Kaide ile mücadelede ABD ile müttefik olduğu için kınadı.

Pervez'in, bakanlarının, askerlerinin ve kendisine yardım edenlerin, Mescid kuşatmasında öldürülen Müslümanların kanlarının dökülmesinde suç ortakları olduğunu söyleyen Bin Ladin, Pervez'e bilerek ve isteyerek yardım edenlerin de kafir olduklarını ileri sürdü.

Başta El Kaide olmak üzere terör örgütlerinin kullandığı internet sitesi El İhlas'ta, Bin Ladin'in Müşerref'e savaş ilan edeceği duyurulmuştu.

Terör örgütü El Kaide'nin lideri Usame Bin Ladin'in Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref'e ve ordusuna yakında savaş ilan edeceğinin duyurulmasından sonra Müşerref'in sözcüsü, "Bin Ladin'in tehditlerinin vız geldiğini" söylemişti.

Ordu sözcüsü General Vahid Arşad, "Biz zaten aşırı dinciler ve teröristlerle savaş halindeyiz, bu bizim stratejimizde hiçbir şeyi değiştirmez" demişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title