Haberler

Bin 500 Öğrenci Soğukta Ders Yapacak

Bursa'nın Mustafakemalpaşa İlçesinde, Endüstri Meslek Lisesi'nde Öğrenim Gören 1500 Öğrenci ile 100'e Yakın Öğretmen ve Personel Soğuk Sınıflarda Ders Yapmakla Karşı Karşıya Kaldı.

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, Endüstri Meslek Lisesi'nde öğrenim gören 1500 öğrenci ile 100'e yakın öğretmen ve personel soğuk sınıflarda ders yapmakla karşı karşıya kaldı.

Kömürle ısınan mevcut kalorifer sisteminin ömrünü doldurmuş olması, Ovagaz tarafından doğalgazın 1 Ekim 2007 tarihine kadar verileceğinin taahhüt edilmesi üzerine kalorifer kazanlarının tamir edilmemesi, öğrencileri soğuk sınıflarda ders yapmaya mahkum etti. Kömürlü kalorifer kazanlarının ömrünü doldurmuş olmasından dolayı 2007-2008 eğitim-öğretim yılında yenilenmesi ya da gerekli tamiratların yapılması yerine doğalgazın yetkili firması olan Ovagaz ile yapılan yazışmalardan sonra, 2007-2008 eğitim-öğretim yılı içerisinde en geç 1 Ekim 2007 tarihinde gazın verileceğinin taahhüt edilmesi ile fuel-oil kazanlarını kaldırılıp doğalgaz dönüşümü yapılan Teknik Lise, Endüstri Meslek Lisesi ve Anadolu Endüstri Meslek Lisesi, şimdi doğalgazın okula verilmesini bekliyor. 08.00-20.00 arası öğrenim gören öğrenciler, bir an evvel sınıflarının ısıtılmasını istiyor.

İlçede doğalgaz dönüşümü yaptıran tek okul olduklarını belirten Okul Aile Birliği Başkanı Hasan Hüseyin Çakarız, "Biz okulumuzun doğalgaz dönüşümünü yaptırdık. Bize Ağustos ayı sonu veya en geç eylül ayının ilk haftası doğalgaz verileceği söylendi. Belediye aracılığıyla Ovagaz tarafından yapılan açıklamada Botaş'ta yetkili bulunamadığı için süre uzatıldığı denilmekte. Aynı Botaş'a bağlı olan diğer firmalardan gaz alımı yapılıyor. Örneğin Mudanya'da şahsıma ait evime gaz bağlantısı yapıldı ve şu an kullanıyorum. Mustafakemalpaşa'da ise okul olarak 18 bin YTL abonelik parası ile 26 bin YTL tutarında doğalgaz dönüşüm ihale bedelini yatırmış olmamıza rağmen, çaresizlik içinde kaldık. Bize yazılı olarak verilen taahhütlerin tutulmasını istiyoruz. Birçok öğrenci velisi havaların daha soğuması ve okul kaloriferlerinin yanmaması durumunda çocuklarını okula göndermeyeceklerini ifade ediyorlar" dedi.

Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Ovagaz firma yetkilileri sessizliğini korurken, ilçede bulunan 1300 adet doğalgaz abonesi de aynı sıkıntıyı yaşıyor. Bazı hanelerde küçük çocukların, hastaların bulunduğunu dikkati çeken mağdurlar, "Doğalgazın verilemeyeceğini bilseydik şu ana kadar odunumuzu, kömürümüzü hazırlardır. Şimdi ne yapacağımızı şaşırdık" diyerek, belediyeden ve yetkili firmadan açıklama bekliyor.

(AH-MŞ)

05.11.2007 15:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title