Haberler

Biltes Koleji Öğrencilerinden Örnek Davranış

BİLTES Koleji öğrencileri 1 yıl boyunca toplandıkları kapakları Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'ne (TOFD) bağışladı.

BİLTES Koleji öğrencileri 1 yıl boyunca toplandıkları kapakları Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği'ne (TOFD) bağışladı. Bağışlanan yaklaşık 500 kilo ağırlığındaki kapaklarla bir tane manüel tekerlekli sandalye alındı.

Bunun bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyleyen Biltes Koleji Halkla İlişkiler Koordinatörü Leyla Akın, "Birçok çalışma yapıyoruz bunlardan bir tanesi de Omurilik Felçlileri Derneği'nin kapak toplama kampanyasıydı. Biz buna sene başında başladık. Çocuklarımızı bununla ilgili bilgilendirdik. Seminerler verdik. Öğrenciler de kampanyaya destek oldu. Apartman ve mahallelerindeki kapakları toplayarak bir manuel tekerlekli sandalyenin ihtiyaç sahibine verilmek üzere yeterli çoğunluğu sağladık. Sene boyunca 500 kilo kapak topladık, seneye hedefimiz diğer kampüslerimizle birlikte bu sayıyı artırmak. Öğrencilerin böyle projelerle çevre duyarlılığı artıyor. Empati kurma yeteneği kazanarak farklı insanların yaşadıkları zorlukları öğreniyorlar. Bu onlara mutluluk ve huzur veriyor. Engellilere acımak değil destek olmak, önlerindeki her türlü engeli kaldırmak için elimizden gelen her çabayı göstermeliyiz" diye konuştu.

"KAPAKLARIN KUTULARI DOLDURDUĞUNU GÖRMEK BENİ UMUTLANDIRDI"

Projeye katılan 5'inci sınıf öğrencisi Kerem Aser, bir sene boyunca kullanılmayan kapakları toplayarak derneğe getirdiklerini ve sandalye aldıklarını belirtti. 6'ncı sınıf öğrencisi Ece Şimşek ise sene boyunca topladıkları kapakların kutuları doldurduğunu gördükçe daha fazla umutlandığını aktardı. Dönem içerisinde öğrencileri doğru davranışlara teşvik etmek için çeşitli gruplar oluşturduklarını ifade eden Şimşek, "Bizde neden bunu iyi davranış olarak düşünmeyelim dedik ve kulüplerimize bağlı olarak kapak toplama projesini gerçekleştirdik. Kapakların her gün kutulara dolduğunu gördükçe daha da umutlanıyoruz. Burada çalışma imkanı bulmuş kişilerle de tanıştım. Gerçekten çok iyi insanlar yüzlerine baktıkça umut görüyorum. Hiçbir şekilde pes etmeyerek daha fazla savaşmak, engelli insanlara kaba davranan insanları umursamadan, hayatın güzelliklerinin tadına varmaya çalışan insanlarla karşılaştım ve çok mutlu oldum" dedi.

"MİNİCİK ELLERİ VE KOCAMAN YÜREKLERİ İLE BİZE KAPAK TOPLUYORLAR"

Plastik kapak kampanyasında en çok desteği minicik parmakları ve kocaman yürekleri ile kendileri için kapak toplayan öğrencilerden aldıklarını dile getiren Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Ramazan Baş şunları söyledi:

"Öğretmenlerine ve ailelerine buradan çok teşekkür ediyorum. Çünkü çöpe atılacak değeri enerjiye dönüştürüyorlar. Özgürce hareket etme ihtiyacı olan akülü sandalye, manüel sandalye, yara minderi gibi çok önemli materyalleri bize getiriyorlar. Biz onları değerlendirip ihtiyaç sahiplerine veriyoruz. Yaptıkları çok önemli daha küçücükken sosyal sorumluluğun, farkındalığın,paylaşmanın ne olduğunu öğreniyorlar. O yüzden eğitim kurumlarımızın hepsine çok teşekkür ediyorum. Bugün Biltes Koleji derneğimize geldi, konuklarımız çok önemliydi. Onlar buraya geldiğinde omurilik felci nasıl oluşur, bu dernek ne gibi hizmetler veriyor, korunma yöntemleri gibi önemli bilgileri de öğreniyorlar. Çok güzel bir iletişim halinde sosyal farkındalığı hep birlikte oluşturmuş oluyoruz."

Kapakları derneğe getiren öğrencileri görevliler derneği gezdirerek dernek hakkında bilgi verdi.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title