Haberler

Bill Gates "Süper İnek" Üretmek İçin Milyonlarca Lira Harcayacak

Güncelleme:

Dünyanın en zengin insanlarından olan Microsoft'un sahibi Bill Gates, "süper inek" projesi için 155 milyon liralık yatırım yapacak. Amaç daha az tüketen, daha güçlü ve daha verimli bir inek ırkı üretmek.

Milyarder Bill Gates, daha fazla süt verecek süper inek yaratmak için 29 milyon sterlin (155 milyon TL) yatırım yapıyor. Gates, Afrika ineklerinin DNA'sından her yerde yetişmeye uygun verimli bir hayvan yetiştirmek istiyor.

DAHA AZ YEMEK YİYİP HAYATTA KALIYOR

İngiltere Holstein-Friesians cinsi inekler günde ortalama 19 litre süt üretiyor. Afrikalı kuzenleri ise sadece 1,5 litre üretebiliyor. Ancak Afrika sığırları yüksek sıcaklıklarda sağ kalabiliyor ve çok daha az yiyecek tüketiyor.

"HAYVANCILIK BÜYÜLÜ BİR ŞEY"

Gates, Edinburgh Üniversitesi'ne yaptığı konuşmada araştırma finansmanını duyurmadan önce "Hayvancılık büyülü bir şey. En fakir ülkelerde yaşayan bir milyardan fazla insan için tarım ve hayvancılık yoksulluğun ötesinde bir yaşam cankurtarandır." dedi.

DÖRT KAT DAHA ÜRETKEN

Edinburgh'daki bilim insanları, kısmen Uluslararası Kalkınma Departmanı tarafından finanse edilen araştırmalarda tropik bölgelerdeki hastalıklara maruz kalan sığırların hayatlarını kurtarmak için aşı geliştirme amaçlı yazılımlar da kullanacaklar.

Gates, "Aynı hayatta kalabilirlikle dört kat daha üretken bir ineğiniz olabilir" diyerek projenin önemini vurguladı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Bill Gates Afrika Komik - İlginç Dünya Ekonomi Haberler

500

Yorumlar (27)

adonis:

Bu adam cehenneme gidecek dostlar çünkü salavat getirmedi. Ama çocuğa tecavüz edenler cezalarını çekince cennetlik olacaklar. Bir yerde yanlışlık var. Ya yorumlayanlar yanlış söylüyor ya da zaten yanlış.

10
8
yanıtYanıtla
kaya:

ne diyor la u ne içtin lum sen

yanıt4
yanıt3
adonis:

Hiçbir şey içmedim sadece bir tespit yaptım. İşi sulandıracağına açıklayıcı bir cevap ve ya da sus.

yanıt5
yanıt4
insan hayran oluyor:

böyle insanlar bizdede olsa keske adamlar sürekli bir deneyim arayis icinde teknolojide böyle bulundu zaten bizim memlekette tavuk üretmekten baska bisey yapamiyorlar tavuk tavuk tavuk ya cildiracam baska yeme hayvani yokmu koyun keci kaz ördek yetistirsenize arkadas yoksa bunlaridami ithal edecegiz tavuk akillilar hemen biseyden köseyi dönmek istiyorsunuz ya siz sürümden kazanacaksiniz öyle bi inek ücbes tavuk satip degil ördek eti kaz hindi eti olmayan bi ülke olurmu

12
3
yanıtYanıtla
adonis:

Ne kadar gerizekalılarla dolu bir toplum olduğumuzu bu haber sitesinin yorumlarına girince anlıyorum. Bu adamın öldükten sonra mal varlığının tümünü hayır kurumlarına bağışladığını ve çocuklarına beş kuruş bırakmadığını bilen ypktur eminim. Bana bir tane müslüman gösterin böyle.

12
3
yanıtYanıtla
atilla:

kanser eden gıdalara yenilerini eklemek için 155 trilyon harcayacakmış

12
2
yanıtYanıtla
Cengiz Han:

Afrika da yiyecek olmadığı ndan inekler az yiyorolmasin

12
2
yanıtYanıtla
Konyalı:

Üretmesine gerek yok zaten tüm dünyayı inek gibi sağıyor. O kadar servete ulaşmak kolaymı! ...

9
1
yanıtYanıtla
Endülüs:

Bill üretir siz tüketirsiniz aynen internet gibi şimdi birlikte yorum yazdığımız sayfalar da onun eseri onun şirketinin yazılımı. Kullandığımız klavyeden ekrana cep telefonuna kadar. . eee inek kalmıştı onu da üretir sonra yan gel yat. 300 yıldır bu dünyaya bir tek iğne buluş, ilaç, icat, bulma üretme sonra ? Ee İslam alimlerinden kopya çektiler. Tamam da nerede onların torunları ?

9
0
yanıtYanıtla
Alican:

İnsanlar aç kalınca bilgisayar yemezler...adam haklı beyler

9
0
yanıtYanıtla
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title