Haberler

Bill Clinton Giydi Bohem Terlik Patladı

Güncelleme:

Yaz aylarının gözdesi olan Birkenstock terlikler, 7'den 70'e herkesin ayağında.

Rahat ve ayak yapısına uygun Birkenstock terlikler, son yıllarda ünlü ünsüz herkesin tercihi... Geçtiğimiz aydan itibaren ilk ayakkabı koleksiyonunu da satışa sunan markayı ve tercih edilme nedenlerini, Birkenstock Türkiye CEO'su Nazım Betin anlattı...

Birkenstock çok eski bir marka, değil mi? Evet, 1774'te küçük bir Alman kasabasında ayakkabıcılığa başlayan Johann Adam Birkenstock'un temellerini attığı marka, ilk önceleri yalnız eczanelerde ve doktor reçetesi ile satılıyormuş.

Reçeteyle satılan bir ürün ne oldu da birden trend oldu? 1995'te Bill Clinton'ın Birkenstock'un Boston modelini giymesi, ürünün bir anda patlamasını sağladı. Ondan sonra da Johnny Depp ve Madonna gibi tarzlarıyla moda tasarımcılarına yön veren yıldızlar terlikleri giydi. Sonra da teker teker herkesin ayağında görmeye başladık.

ANATOMİYE UYGUN

Marka kaç yıldır Türkiye pazarında? Birkenstock markasını 1987'de Türkiye'ye getirdik. Ancak Türkiye'de de başta eczanede satılan sağlıklı ortopedik ürün olarak görüldü. Yurt dışında trend olunca burada da satışlar arttı.

Sizce neden insanlar bu terliklere bu kadar ilgi gösteriyor? En önemli neden; kuşkusuz rahatlığı... Öte yandan tasarımların sahip olduğu kendine özgü bohem bir tarz var. Bohem tarz tutkunları markadan vazgeçemiyor.

Terliklerin bu kadar rahat olmasının sırrı ne? Birkenstock'ta, ayak anatomisinin kumdaki izi örnek alınarak tasarlanmış tabanlıklar kullanılıyor. Böylece ayak kendini, doğada yürür gibi rahat hissediyor. Sandaletler aynı zamanda topuk ve ayak kemiklerini doğru pozisyona getiren tasarımları sayesinde yürüyüşü ve vücut duruşunu da destekliyor.

Birkenstock, Türkiye'ye özel ayakkabı modeli üretti. Buna neden ve nasıl karar verdiniz? Bugün yurt dışında; Hong Kong, Londra gibi metropollerde, insanlar ayaklarına yün çorap ve tozluk giyerek Boston modeli terliklerimizle dışarıya çıkıyorlar. Bu akımın, ülkemize de uyarlanabileceğini düşündük ve markadan ayakkabı tasarımları geliştirmelerini istedik. Tasarım ekibi de sabo benzeri Boston modellerinin arkasını kapatarak ayakkabı formatına getirdi; rengarenk bağcıklar ile zenginleştirerek havalı, şık modeller ortaya çıkardı. Bu ayakkabılar, ileride diğer ülkelerde de satılabilir.

ÇOCUKLAR İÇİN MICKEY MOUSE MODELİ

Türkiye'de en çok hangi modeller satılıyor? Türkiye'deki satışların yüzde 70'ini parmak arası 'Gizeh' modeli teşkil ediyor.

Yurt dışında erkekler markanızı seviyor; Türk erkekleri de yavaş yavaş sevmeye başladı mı? Kıvanç Tatlıtuğ, Emre Belözoğlu ve Cem Yılmaz gibi ünlü isimler giyiyor ürünlerimizi... Onların ardından daha da popülerleşti. Özellikle Ramses ve Arizona modelleri büyük sıçrama yaptı.

POPÜLER OLDU

Çocuklar için de koleksiyonlarınız var... Çocuklar daha çok Walt Disney lisanslı ürünler ile Birki's serimizi tercih ediyor. Birki's serimiz; Mickey Mouse'lu ve Animals desenli modelleriyle son dönemde oldukça popüler olmayı başardı.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title