Haberler

'Bilişim Vadisi Zirvesi'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (tobb) İl Genç Girişimciler Kurulu'nun Başkanı Üner Karabıyık, Finans Kuruluşlarının İstanbul'a Taşınmasıyla Doğan Boşluğu Dolduracak En İyi Projenin 'Bilişim Vadisi Projesi' Olduğunu Kaydetti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Genç Girişimciler Kurulu'nun Başkanı Üner Karabıyık, finans kuruluşlarının İstanbul'a taşınmasıyla doğan boşluğu dolduracak en iyi projenin 'Bilişim Vadisi Projesi' olduğunu kaydetti.

Ankara Ticaret Odasından (ATO), İl Genç Girişimciler Kurulu'nun, Sanayi ve Ticaret Bakanlığının Ankara, İstanbul, Eskişehir ve Kocaeli illerinden birinde hayata geçirilmesi planlanan 'Bilişim Vadisi Projesi' ile ilgili yaptığı toplantıya ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamaya göre, toplantıya katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATO Başkanı Sinan Aygün, Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir ve Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz, 'Bilişim Vadisi'nin başkentte kurulması için Ankara milletvekillerinden destek isteyecek. Bu çerçevede, Ankara milletvekillerinin Bilişim Vadisi Projesi'nin ele alınacağı yemekli bir toplantıya davet edilmesi planlanıyor.

- ANKARA BİLİŞİM VADİSİ'Nİ HAK EDİYOR-

Açıklamaya göre, toplantıda Bilişim Vadisi Projesi ile ilgili bir sunum yapan İl Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve ATO Meclis Üyesi Üner Karabıyık, Ankara'nın Bilişim Vadisi'ni hak ettiğini, ulaşım ve altyapı bakımından projeyi taşımaya uygun bir kent olduğunu belirterek, 'Finans kuruluşlarının İstanbul?a taşınmasıyla doğan boşluğu dolduracak en iyi proje Bilişim Vadisidir' dedi.

Projenin en önemli ayaklarından birisinin üniversiteler olacağını ifade eden Karabıyık, Ankara'da 4'ü devlet, 7'si de vakıf olmak üzere 11 üniversite bulunduğuna dikkati çekti. Karabıyık, Ankara'nın üniversiteler bakımından Eskişehir ve Kocaeli'ne, altyapı, ulaşım ve trafik bakımından da İstanbul'a kıyasla daha avantajlı olduğunu belirtti.

Ciddi bir trafik sorunu yaşayan İstanbul'da ulaşımın özellikle yağışlı aylarda içinden çıkılmaz hale geldiğine işaret eden Karabıyık, 'İstanbul gibi kaotik bir şehrin Bilişim Vadisi gibi dev bir projeyi kaldırması mümkün değil. Bilişim Vadisini İstanbul'da kurmak bu kentin sorunlarına bir yenisini eklemek olur' dedi.

- OKULLARA GİRİŞİMCİLİK DERSİ-

Toplantıda ayrıca, girişimciliğin özendirilmesi için üniversiteler ve liselerde bu konuda dersler konulması, girişimci rol modellerinin bu derslerde öğrencilerle bir araya gelmesi önerildi. Kurul üyeleri, eğitim programlarına AB fonlarından ve Euro Chambers'tan destek alınması önerisinde bulundular.

Ankara'da Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) kurulması için girişimde bulunulması konusunun da ele alındığı toplantıda, Ankara'nın 1. Teşvik bölgesinde olmasının sanayiciler açısından ciddi rekabet dezavantajı oluşturduğu, bu dezavantajın ancak katma değeri yüksek sanayi ürünlerine yönelmek suretiyle aşılabileceğine değinildi.

Toplantıda konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, İl Genç Girişimciler Kurulu üyelerinden girişimciliğin özendirilmesi konusunda çaba sarf etmelerini istedi.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir'in de, Ankara'nın savunma sanayine yoğunlaşması gerektiğini belirtti. Özdebir, Airbus'ın Kuzey Afrika'daki bir fabrikasını kapatacağını, bu yatırımı Ankara'ya çekmek için uğraş verilmesi, bu çerçevede Ankara'dan yurtdışına direkt uçuşların artırılması gerektiğini bildirdi. ASO'nun meslek lisesi yaptıracağını ancak bu lisenin özel bir lise olacağını, öğrencilerin öğrenim bedelinin de ASO tarafından karşılanacağını anlatan Özdebir, 'Öğretmenleri kendi istediğimiz özelliklerde seçmek ve bu yolla eğitimin kalitesini artırmak istiyoruz' dedi.

ATO Başkanı Sinan Aygün ise ATO olarak Dış Ticaret Meslek Lisesi yaptıracaklarını, bu yolla Ankaralı üretici ve tüccarların dış ticaret imkanlarının artırılmasını hedeflediklerini kaydetti.

ATB başkanı Faik Yavuz da, projelerin hayata geçirilmesi için siyasi desteğin şart olduğunu belirterek, Ankara milletvekilleri ile temasa geçilmesi önerisinde bulundu.

(IŞK-TLN) - ANKARA

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title