Haberler

Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri İçin Yeni Fırsat Önerisi

Yıllardır atama bekleyen bilişim teknolojileri öğretmen adaylarına yeni bir istihdam sahası oluşturmak için soru önergesi verildi.

Bilişim teknolojileri öğretmeni olarak atama bekleyen üniversite mezunlarının bilişim destek uzmanı olarak istihdamı ile ilgili soru önergesi verildi.

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara milletvekili ve Meclis Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Zühal Topçu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nunu yanıtlaması talebiyle sunduğu soru önergesinde, Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin atama sorunlarını ve aday öğretmenler için farklı istihdam alanları yaratılabileceğine vurgu yaptı.

Topçu tarafından, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde, kamuoyunda çıkan haberlere göre Fatih Projesinde 'Bilişim DestekUzmanı' adıyla çalıştırılacak bir lise mezunun maaşının 8 bin 500 lira olduğu iddia edildiği ve35 personele ise aylık 451 bin 681 bin lira toplam maaş ödendiği vurgulanarak, Milli Eğitim Bakanına şu sorular yöneltildi:

1. Binlerce üniversite mezunu Bilişim Teknolojileri öğretmeni atama beklerken, Fatih Projesi için Bakanlık neden Bilişim Teknolojileri öğretmenlerini Bilişim Destek Uzmanı olarak atanmamaktadır?

2. Öğretmen maaşları ve akademisyen maaşları düşünüldüğünde, Bilişim Destek Uzmanı olarak çalıştırılankişilere 8 bin 500 lira ödenmesi ve 35 personele 451 bin lira ödenmesi ne ile açıklanabilir?

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Milliyetçi Hareket Partisi Nabi Avcı Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title