Haberler

Bilişim Şenliği Devam Ediyor

Güncelleme:

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde düzenlenen "Bilişim Şenliği" ikinci gününde de renkli etkinliklere sahne oluyor.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) düzenlenen "Bilişim Şenliği" ikinci gününde de renkli etkinliklere sahne oluyor.

YYÜ Bilgisayar Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (BBAUM) ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından organize edilen "Bilişim Şenliği", Prof. Dr. Cengiz Andiç Kültür Merkezi'nde devam ediyor. Şenlikte konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, şenlik organizasyonunu planlayan ve yürüten Doç. Dr. H. Eray Çelik ve ekibine teşekkür etti. Takdir edilecek, tebrik edilecek çok güzel bir etkinlik yapıldığının altını çizen Rektör Battal, "Bilişim Şenliği çerçevesinde hem eğitim veriliyor, hem bazı şeylerin bilicine varılması sağlanıyor hem de eğlenceli etkinlikler yapılıyor. Çok güzel bir etkinlik oldu" dedi.

Zaman zaman sosyal, kültürel etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Rektör Battal, öğrencilerin kendilerini geliştireceği etkinlikler, kurslar düzenlediklerini söyledi. Öğrencilerden açılmasını istedikleri kursları kendilerine bildirmesini isteyen Rektör Battal, "Derdimiz insanımızı, bölgemizi, öğrencilerimizi, üniversitemizi, ülkemizi daha iyi bir noktaya taşımak. Bunu sizlerle beraber elbirliği içinde yapacağız. Buna inanıyorum. Ancak size her toplantıda söylediğim bir şey var. Hepinizin içindeki bu enerjiyi keşfederek bir sinerji oluşturmalıyız. Kendinizi keşfettiğiniz zaman gerisi çok kolay. Gelecekte çok iyi noktalara ulaşabilirsiniz" diye konuştu.

Van Kalesi arkasında bulunan Atatürk Kültür Parkı'nda 1 Haziran 2014'te yapılacak olan "Guinness Van Kahvaltısı Dünya Rekoru"nu da hatırlatan Rektör Battal, bu etkinlik için üniversiteden araç kaldıracaklarını ve herkesin bu etkinliğe katılmasını istedi.

Konuşmanın ardından çekilişi başlatan Rektör Prof. Dr. Battal, dizüstü ve tablet bilgisayar kazanan öğrencilere hediyelerini verdi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Demirel'in de katıldığı Bilişim Şenliği çarşamba günü yapılacak oturumlar ve hediye çekilişleri ile sona erecek. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Peyami Battal Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title