Haberler

Bilişim Sektörünün Örnek Projesine İstanbul Valiliği'nden Destek

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı tarafından desteklenen "Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor" projesi İstanbul Valiliği, Habitat için Gençlik Derneği ve İstanbul AB Öncüleri Derneği arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde çalışmalarına güç katarak devam ediyor.

İstanbul Valiliği'nin Karaköy'de bulunan Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Merkezi binasında tam donanımlı bir bilişim sınıfı Habitat için Gençlik Derneği'nin gönüllü eğitmenlerine tahsis ediliyor. İstanbul Valiliği Sürekli Eğitim Merkezi adını taşıyacak bu tesis, olanakları sınırlı 15 ile 25 yaş arası 100 bin gence temel bilgisayar eğitimi sunabilme hedefinin kısa zamanda gerçekleşmesi adına anlamlı bir adım olarak görülüyor.

İstanbul Valiliği Sürekli Eğitim Merkezi'nin açılışı, Vali Yardımcısı Fikret Kasapoğlu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Daimi Temsilci Yardımcısı Ulrika Richardson-Golinski, Microsoft Sosyal Sorumluluk Programları Direktörü Dr. Akhtar Badshah, Habitat için Gençlik Derneği Başkanı Sezai Hazır ve öğrencilerin katıldığı bir törenle faaliyete geçti. Açılış töreni sırasında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Kasapoğlu bilgi teknolojilerinin yaygınlaştırılması için desteklerinin artacağını vurguladı.

Kasapoğlu, "Bu anlamlı günde ülkemize önemli katkılar sağladığına inandığımız 'Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor' programı için bir arada bulunuyoruz. İstanbul Valiliği çatısı altında özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarını omuz omuza ortak bir mücadele içerisinde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Sürekli Eğitim Merkezi'mizde yetişecek geleceğin liderlerine imkan sağladığımız için gururluyuz. Valilik olarak bu tip projelerin yaygınlaştırılması ve güçlendirilmesi için bizim desteğimizin her

zaman hazır olduğunu ifade etmek isterim. Tüm gençlerimize başarılar diliyorum" dedi.

"BİLGİ TEKNOLOJİLERİNİN YAYGINLAŞMASI SORUMLULUĞUMUZ"

Microsoft'un ABD Redmond'da bulunan merkezinden açılışa katılan Microsoft Sosyal Sorumluluk Programları Direktörü Dr. Akhtar Badshah, açılışta yaptığı konuşmada, "Bilgi teknolojilerinin daha yaygın kullanılması için ön koşul gençlerin bilgisayar okuryazarlığının artmasıyla mümkün olabilir. Dünya üzerinde bilgi teknolojilerine erişim hususunda varolan sayısal uçurumu kapatmak Microsoft'un küresel olarak odaklandığı bir hedef ve aynı zamanda bizim için öncelikli bir sosyal sorumluluktur. Bu kapsam

dahilinde Türkiye'de uygulanmakta olan 'Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor' projesine de büyük önem veriyor ve katkıda bulunuyoruz. Bu projeye mali desteğimizi 2008 yılında da sürdürüyoruz. Burada bilgisayar teknolojilerini kullanmayı öğrenen gençlerin Türkiye'yi parlak bir geleceğe taşıyacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

"KALKINMA İÇİN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİNİN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK"

Törende BM Kalkınma Programı Daimi Temsilci Yardımcısı Ulrika Richardson-Golinski, bilişim teknolojilerinin kalkınma için önemini vurgulayarak şunları söyledi:

"İçinde bulunduğumuz bilgi çağında, sürdürülebilir kalkınma hedeflerini yakalamanın temelinde, bilişim teknolojilerine erişimi herkes için mümkün kılmak yatıyor. İşte tam da bu amaç üzerine kurulu olan 'Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor' projesine ortak olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Kalkınma için bilişim teknolojileri kadar önemli bir başka nokta ise, bu projenin örnek bir kamu - özel sektör işbirliği olması. BM Kalkınma Programı olarak, İstanbul Valiliği'nin projeye verdiği destek bu

açıdan bizler için çok değerli."

PROJEDE OLANAKLARI SINIRLI GENÇ KIZLAR ÖNCELİKLİ

"Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor" programı öncelikle master eğitmenlerin, daha sonra onların eğittiği gönüllü eğitmenlerin ve sonuçta da öğrencilerin eğitilmesi metoduyla yürütülüyor. Hedef kitlenin, kısıtlı sosyal olanaklara sahip gençler olmasına rağmen, genç kızlar da ayrı bir öncelikli grubu oluşturuyorlar. Programın gönüllü eğitmenler ve öğrenciler aracılığıyla toplum içinde yayılması ve geniş kesimleri etkilemesi öngörülüyor. Bu konuda Bahçeşehir Üniversitesi Sosyoloji bölüm başkanı

Prof. Dr. Nilüfer Narlı bir çalışma hazırlıyor. Çalışmada, programın etkisi ve gençlerin başarı hikayelerinden örnekler kamuoyu ile paylaşılacak.

(CHT-ÖZ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Can Aslan kimdir? Memleket Partisi Erzincan Altınbaşak Belediye Başkan Adayı Can Aslan Kaç yaşında, nereli? Bayram tatili ne zaman? Ramazan Bayramı tatili kaç gün, 9 gün mü? 2024 Bayram tatili hangi günler? Burak Gürel kimdir? Memleket Partisi Çanakkale Ayvacık Belediye Başkan Adayı Burak Gürel Kaç yaşında, nereli? Talat Halefoğlu kimdir? Memleket Partisi Bilecik Bozüyük Belediye Başkan Adayı Talat Halefoğlu Kaç yaşında, nereli? Büyükçekmece Belediyesi hangi parti? Büyükçekmece Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Kızılcık Şerbeti Giray kim, gerçek adı ne? Kaan Taşaner kimdir, kaç yaşında? Yekta Faik Yılmaz kimdir? Memleket Partisi Artvin Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Yekta Faik Yılmaz Kaç yaşında, nereli? Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title