Haberler

Bilişim Sektörü İçin Teknik Eleman Yetiştirildi

Gesob İstihdam Amaçlı Projelere Devam Ediyor

Bilişim sektöründe eğitim gören kursiyerler için düzenlenen sertifika töreninde ve torba yasasıyla ilgili bilgilendirme toplantısında konuşan Gaziantep Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Küsbeoğlu, mesleki eğitim dalında eğitimlerini tamamlayan 19 kişiye sertifikalarını vereceğiz.6111 sayısı torba yasasıyla ilgili verilecek eğitimi önemsiyoruz." Dedi.

Toplantıya İş-Kur İl Müdürü İlyas Budak ,Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülhalim Ünverdi ,vergi denetmeni Nurullah Çuhadar,vergi denetmeni Ömer Bilgiç,Tarık Bilaloğlu,Telekom İl Müdürü Nurullah Yaşar,Elektrikçiler odası Başkanı Sadık Keş ve oda başkanları katıldı.

Beyaz tabak gıda güvenliği konusunda ödül alan Kelebek Lokantası Cevizli Köfte ve Güllüoğlu baklavalarına da birer plaket verildi.

Törende konuşan Proje Koordinatörü İhsan Ercan şu açıklamayı yaptı:

"İŞKUR destekli olarak GESOB, Milli Eğitim Müdürlüğü ve MEKSA Vakfı işbirliği ile bilişim sektörü için "Bilgisayar Bakım Onarımcılığı" mesleğinde teknik eleman yetiştirilmiştir. İŞKUR'da kayıtlı işsizler arasında yapılan mülakat ile seçilen 20 kişilik bir gruba GESOB MEKSA İşletmelerüstü Eğitim Merkezi laboratuarlarında uygulanan 5 ayda, 100 gün ve 600 saat süreli eğitim programını başarı ile tamamlayan 19 kişi belge almaya hak kazanmışlardır.

Eğitim programı süresince her kursiyere İŞKUR tarafından günlük 15 TL ödeme yapılmıştır.

Eğitim programı; derslikte temel teorik bilgi, laboratuarda uygulamalı eğitim ve işletmelerde staj olarak uygulanmıştır. Kursiyerlerin staj yaptığı işletmeler, bu kursiyerleri işyerlerinde istihdam ederek SGK girişlerini yapmaya başlamışlardır. Bugün itibari ile belgelendirilen 19 kursiyerden 13'ü işletmelerde işe başlamıştır. Bu sayı istihdam olarak % 84 lük bir orana karşılık gelmektedir.

GESOB Başkanlar kurulu öncesi yapılan belge dağıtım törenine; GESOB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer KÜSBEOĞLU, yönetim kurulu üyeleri, İŞKUR İl Müdürü İlyas BUDAK, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Rıza ERGÜN, Türk Telekom Müdürü Nurullah Yaşar, MEKSA Vakfı Proje Başkanı M. İhsan ERCAN, GESOB'a bağlı oda başkanları ve genel sekreterleri ile torba yasa ile ilgili bilgilendirme sunumu yapmak üzere vergi denetmenleri katıldılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title