Haberler

Bilirkişinin 264 Liralık İntibak Raporu Emekliler İçin Umut Oldu

Güncelleme:

Eksik intibak aldığından dolayı mahkemeye başvuran emekli için hazırlanan bilirkişi raporu umut oldu.

An­ka­ra 3. İş Mah­ke­me­si­'n­de gö­rü­len emek­li­le­rin in­ti­bak da­va­sı­na su­nu­lan bi­lir­ki­şi ra­po­ru ile 1999 son­ra­sı emek­li olan­la­ra ma­aş ar­tış umu­du doğ­du. Bugün'ün haberine göre; bi­lir­ki­şi, 1 Ni­san 2001 iti­ba­riy­le emek­li olan va­tan­da­şa, 2000 ön­ce­si için çı­ka­rı­lan İn­ti­bak Ya­sa­sı­'n­dan ya­rar­lan­dı­rıl­ma­dı­ğı için ay­lık 264 TL ek­sik öde­me ya­pıl­dı­ğı­nı be­lir­le­di.

EŞİTSİZLİK GİDERİLSİN

Tür­ki­ye Emek­li­ler Der­ne­ği ta­ra­fın­dan ta­kip edi­len da­va­da, 1 Ni­san 2001 iti­ba­riy­le emek­li olan bir va­tan­daş, 2000 ön­ce­si için çı­ka­rı­lan İn­ti­bak Ya­sa­sı­'nın kap­sa­mı ne­de­niy­le hak­sız­lı­ğa uğ­ra­dı­ğı­nı be­lir­te­rek, dü­zen­le­me­nin or­ta­dan kal­dı­rı­la­rak eşit­siz­li­ğin gi­de­ril­me­si­ni is­te­di.

Mah­ke­me­ye su­nu­lan bi­lir­ki­şi ra­po­run­da, Ocak 2000 ön­ce­si­ni kap­sa­yan İn­ti­bak Ya­sa­sı­'na da­hil edil­me­me­si ne­de­niy­le ek­sik öde­me ya­pıl­dı­ğı ka­yıt al­tı­na alı­nır­ken, Ocak 2013 iti­ba­riy­le emek­li maa­şı 1191 TL olan va­tan­da­şa ay­nı ta­rih iti­ba­riy­le 1455 TL ay­lık öden­me­si ge­rek­ti­ği be­lir­len­di. Böy­le­ce da­va­cı emek­li­ye Ocak 2013 maa­şı esas alı­na­rak, 264 TL ay­lık ek­sik öde­me ya­pıl­dı­ğı or­ta­ya çık­tı.

GÖZLER ANAYASA'DA

Bi­lir­ki­şi, hak­sız­lı­ğın dü­zel­til­me­si için Ana­ya­sa Mah­ke­me­si­'nin "son tah­sis ta­lep ta­ri­hi ya da ölüm ta­ri­hi­ni­" Ocak 2000 ola­rak be­lir­le­yen ya­sa mad­de­si­ni ip­tal et­me­si ve­ya ye­ni ya­sa çı­ka­rıl­ma­sı ge­rek­ti­ği­ni be­lirt­ti.

MAHKEME BUGÜN GÖRÜŞECEK

Bu­gün dos­ya­yı ka­ra­ra bağ­la­ma­sı bek­le­nen An­ka­ra 3. İş Mah­ke­me­si emek­li­yi hak­lı bu­lur­sa, İn­ti­bak Ya­sa­sı­'nın sı­nı­rı­nı Ocak 2000 ön­ce­si ola­rak be­lir­le­yen mad­de­si­nin, Ana­ya­sa­'nın eşit­lik il­ke­si­ne ay­kı­rı ol­du­ğu ge­rek­çe­siy­le Ana­ya­sa Mah­ke­me­si­'ne baş­vu­ra­rak ip­tal is­te­min­de bu­lu­na­cak. Mah­ke­me, il­gi­li ya­sa mad­de­si­nin ip­ta­li­ni is­te­mek ye­ri­ne emek­li­nin ta­le­bi­ni red­de­der­se, emek­li Ana­ya­sa Mah­ke­me­si­'ne bi­rey­sel baş­vu­ru­da bu­lu­na­rak, Ana­ya­sa hük­mü­nün çiğ­nen­di­ği­ni ve hak­sız uy­gu­la­ma ne­de­niy­le mağ­dur ol­du­ğu­nu or­ta­ya ko­ya­cak.

350 LİRAYA KADAR ARTMIŞTI

Anayasa Mahkemesi, mahkeme ya da emeklinin bireysel başvurusu ile gelecek talebi yerinde bulursa ilgili yasa maddesini iptal edecek. Bu durumda 1999 sonrası emekli olanlara intibaktan yararlanma yolu açılacak. İntibak Yasası'nın çıkması ile Ocak 2000 tarihinden önce emekli olanlara, gösterge ve emeklilik durumlarına göre değişerek, 10 TL ile 350 TL arasında aylık maaş artışı sağlanmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (16)

CEF:

acele etmeyin, hele hak sahiplerin yüzde 90 ölsün ondan sonra hallederiz

15
4
yanıtYanıtla
HASAN TAHSİN:

VALLA BU HIRSIZLAR İKTİDARDA OLDUĞU SÜRECE BİR YOLUNU BULUR YİNE VERMEZLER.

12
5
yanıtYanıtla
İMDAT BENİ KURTARIN.:

BENİM İNTİBAK PARAMI BAHÇELİ'' YE VERSİNLER. PÜSKEVİT ALIR , DAVUTOĞLU'' NUN İKRAM DECEĞİ ÇAYA BANDIRIP YER.

11
4
yanıtYanıtla
POMPACI GELDİ POMPALAR:

300 alır 400 geri ödersiniz yok intibak mintibak

9
3
yanıtYanıtla
balici:

verin 5 er lira sussunlar

3
8
yanıtYanıtla
ORHAN:

buyrun cenaze namazına bir balon daha oyalamaca başka bişey değil

7
1
yanıtYanıtla
ha kurban haaa şiir okuyun:

'''' Hayata Dair Herşey ''''ey GözLerime, Yüreğime ÖMRÜME en yakışanım!ALnımın yazgısı, âhireti/min meyvesi YâR''immmm!Duâ duâ döküLesim var Yüreğine. Önüme düşen bakışLarımdan yakaLa BENİ;SANA takıLıp yırtıLan bir yüreğin gönüLLü hammaLıyım

7
0
yanıtYanıtla
adaletsizlikte akp nin üstüne yok:

2000 den sonra emekli olanların günahı ne. daha fazla prim ödemek mi

4
2
yanıtYanıtla
cincon:

He oldu alirsiniz bekleyin

4
2
yanıtYanıtla
CEF:

İTİRAZIM VAR, RESİMDE 400 LİRA GÖSTERİYOR BEN 400 LİRA İNTİBAK İSTERİM

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title