Haberler

Bilimsel Yayına Analitik Kritik Yaklaşımlar Konulu Panel

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Yyü) Tıp Fakültesi Neuroscience Araştırma Birimi Tarafından 'Bilimsel Yayına Analitik Kritik Yaklaşımlar' Konulu Bir Panel Düzenlendi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Neuroscience Araştırma Birimi tarafından 'Bilimsel yayına analitik kritik yaklaşımlar' konulu bir panel düzenlendi.

YYÜ Kültür Merkezi konferans salonunda gerçekleşen panele başkanlık yapan Prof. Dr. Emin Yaşar Demirci, bilimsel araştırmanın temelinin doğru soru sormak olduğunu belirtti. Demirci, "Araştırma yapıldığı zaman muhataba sorulan doğru soru, aynı şekilde doğru yanıt alır. Bu tür çalışmalarda en önemli unsur sorudur. Alınacak yanıtın araştırmaları yanlış yöne çekmemesi için mutlaka doğru soruyu sormak lazımdır" dedi. Panelistlerden Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. A. Zeki Şengil, 'Bilimsel yayına analitik yaklaşım ve bilim etiği', YYÜ öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Hayrettin Okut, 'Bilimsel araştırmalarda plan ve değerlendirme', Doç. Dr. Gürkan Öztürk, 'Bilimsel yazmanın temel kuralları', Prof. Dr. M. Yücel Ağargün, 'Hakemler ve yayıncılar gözüyle bilimsel yayın' ve Prof. Dr. Işık Tepe ise 'Ülkemiz ve YYÜ'nün bilimsel yayıncılıktaki yeri' konularında bilgi verdiler.

Panele YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

(AKK-MET-Y)

01.06.2007 16:50 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title