Haberler

Bilimsel Diş Hekimliğinin Kuruluşunun 100. Yılı

Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Celal Korkut Yıldırım, Sağlık Bakanlığı ve Muayenehaneler Arasında Diş Tedavisi İçin İşbirliği Yapılması Gerektiğini İfade Ederek, "Sağlık Bakanlığı'na Bağlı Devlet Hastanelerinde En Az Bir Yıl Sonraya Randevu Alınabiliyor" Dedi.

Türk Dişhekimleri Birliği Genel Başkanı Celal Korkut Yıldırım, Sağlık Bakanlığı ve muayenehaneler arasında diş tedavisi için işbirliği yapılması gerektiğini ifade ederek, "Sağlık Bakanlığı'na bağlı devlet hastanelerinde en az bir yıl sonraya randevu alınabiliyor" dedi.

Bilimsel Dışhekimliğinin kuruluşunun 100. yılında Türk Dişhekimleri Birliği tarafından "Yüzyıl Kongresi" düzenlendi.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen kongrenin açılışında konuşan Yıldırım, Sağlık Bakanlığı ve muayenehaneler arasında işbirliğine gidilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Diş tedavisi için Devlet Hastanelerinde en az bir yıl sonra randevu alınabiliyor. Randevu alınsa ile zahmetli işlerden kaçınılıyor. Tedavi işlemleri incelendiğinde en çok yapılan iş diş çekimi. Bakanlık ile yapılacak anlaşmadan ilk aşamada çocuklar ve hamile kadınlar yararlanmalı" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın maliyetin yüksek olması nedeniyle bu öneriye sıcak bakmadığını söyleyen Yıldırım, "Bu sağlıklı bir endişe değil. Diş ve dişeti hastalıkları sonucunda ortaya çıkan genel sağlığı etkileyen sorunlar var. Bu sorunlar daha pahalıya mal oluyor. Bir diş çürüğünü tedavi ettirmeyerek enfeksiyona neden oluyorsunuz. Bu enfeksiyonun küçük yaşlarda böbreklere gitmesi nedeniyle ileriki yaşlarda böbrek sorunu ortaya çıkıyor. Diyaliz merkezleri açmak zorunda kalıyorsunuz. O kişinin düşük ağırlıklı bebek doğurmasına neden oluyorsun. Ardından küvöz sorunu yaşıyorsun. Kendi içinde kısır döngü. En azından çocuklar ve hamileler için bu anlaşma yapılabilir" diye konuştu.

Türkiye'nin ulusal ağız ve diş sağlığı politikasının bulunmadığının altını çizen Yıldırım, "Ağız ve diş sağlığı politikası olan ülkelerde amaç, dişlerin çürümemesi, çürüyen dişlerin ise çekilmeyip tedavi edilmesidir. Bizde ise koruyucu önlemler olmadığı için dişler çürüyor, çürüyen dişler tedavi edilmeyip çekiliyor. Her çekilen diş protez ihtiyacını artırdığından maliyet katlanarak artıyor" şeklinde konuştu.

Yıldırım daha sonra "Gülen Dişler" resim yarışmasında dereceye giren çocuklara ödüllerini verdi.

(RC-ÖFA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title