Haberler

Bilimi Hızlandırıyoruz" Sergisi Açıldı

İSTANBUL(AA) - Avrupa Nükleer Araştırma Merkezinin (CERN) "Bilimi Hızlandırıyoruz" sergisi, İstanbul Bilgi Üniversitesinde meraklılarıyla buluştu.

İSTANBUL(AA) - Avrupa Nükleer Araştırma Merkezinin (CERN) "Bilimi Hızlandırıyoruz" sergisi, İstanbul Bilgi Üniversitesinde meraklılarıyla buluştu.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, santralistanbul Yerleşkesi Çağdaş Sanatlar Müzesi Binası'ndaki açılışa, Mütevelli Heyet Başkanı Çağrı Bağcıoğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Benan Orbay, Prof. Dr. Serkant Ali Çetin, CERN Küresel Anlaşmalar ve Sergi Başkanı Dr. Rolf Landua, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Çağrı Bağcıoğlu, santralistanbul'u dört ay boyunca bilim üssü haline getirecek küresel bir projeye ev sahipliği yapmaktan onur ve mutluluk duyduğunu belirtti.

Bağcıoğlu, "Bir üniversite, akademik ve bilimsel çalışmalardaki yetkinliği kadar topluma hizmet alanındaki başarılarıyla iyi bir eğitim kurumu haline gelebilir. Bu unsurların hepsini barındırmak ve bunu sürekli kılmak üniversitemizin öncelikli vizyon ve misyonları arasındadır. CERN ile verimli bir iş birliğine girdik. Yeni çalışmalarla iş birliğini sürekli hale getirmeyi hedeflemekteyiz." dedi.

Sergide, "Büyük Patlama Sahnesi", "Parçacık Kuşağı", "Gizem Alanı", "CERN Araştırmaları" ve "Teknoloji Tohumları" olarak evren hakkında bilimsel bilgilerin yer aldığı 5 farklı bölüm bulunuyor.

"Bilimi Hızlandırıyoruz" sergisi, 23 Temmuz'a 09.00-18.00 arasında ziyaret edilebilecek.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ali Çetin İstanbul Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title