Haberler

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü Elazığ'da

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Bu referandum, halk oylaması yenilik yaparak Türkiye'nin güçlenmesini isteyenler ile mevcut statükoyu korumak isteyenler arasında olacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Bu referandum, halk oylaması yenilik yaparak Türkiye'nin güçlenmesini isteyenler ile mevcut statükoyu korumak isteyenler arasında olacak." dedi.

Bakan Özlü, AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezini ziyaretinde, AK Parti olarak MHP ile hazırladıkları ve üzerinde mutabakat sağladıkları 18 maddelik anayasa değişikliği paketi ile Türkiye'nin daha hızlı kalkınması, devletin daha hızlı çalışması ve işlerin daha hızlı yürümesini sağlayacak pratik bir devlet yapılanmasına geçmeyi istediklerini söyledi.

Anayasa değişikliği konularının Türkiye'de uzun süredir tartışılan konular olduğunu, geçmişte bütün partilerin seçim beyannamelerinde bu konulara yer verdiğini anımsatan Özlü, hemen tüm partilerin mevcut anayasadan rahatsız olduklarını, bu anayasanın Türkiye'ye dar geldiğini, bunun bir darbe anayasası olduğunu, bir darbe sonrası ortaya çıktığını, bunu değiştirmek istediklerini beyan ettiklerini, seçim beyannamelerine yazdıklarını belirtti.

Öteden beri Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu söylediklerini anlatan Özlü, referandum sürecinde başkanlık sistemiyle alakalı spekülasyonlar ve olumsuz yorumlar yapıldığını, kendilerinin başkanlık sistemini, bir kısım partilerin de parlamenter sistemi savunduğunu kaydetti.

Özlü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Keşke şu olabilseydi. Ana muhalefet partisi arzu ettiği tarzda bir anayasa taslağı hazırlayıp getirebilseydi, biz de kendi düşündüğümüz başkanlık sistemini öngören taslağı meclisten geçirebilseydik ve bugün aziz milletimize sorsaydık. Bir tarafta parlamenter sistemi öngören bir taslak diğer tarafta ise başkanlık sistemini öngören bir taslak sunsaydık. Aziz milletimiz neye karar veriyorsa onu yapacaktık. Fakat muhalefet özellikle ana muhalefet partisi buna da razı olmadı. Her şeye 'hayır', ona da 'hayır' buna da 'hayır' diyorlar."

"Daha hızlı çalışan bir devlet yapılanması istiyoruz"

Bugün ortaya çıkan durumun aslında kısmi bir anayasa ve sistem değişikliği olduğunu aktaran Özlü, dünyanın çok hızlı bir değişim içerisinde olduğunu ve bu noktada daha hızlı işleyen bir sisteme gereksinim duyduklarını vurguladı.

Özlü, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla biz hızlı, atik, atak, çalışan bir devlet yapılanmasını öngören bir sistem istiyoruz. Bu sistemi aziz milletimizin takdirine sunuyoruz. Evet ya da hayır iki seçenek var. Evet diyenler Türkiye'nin hızlıca kalkınmasını, büyümesini, gelişmesini, küresel bir oyuncu, bölgesel bir güç olmasını isteyenler, hayır diyenler de mevcut statükoyu korumak isteyenler. Yani bu referandum, halk oylaması yenilik yaparak Türkiye'nin güçlenmesini isteyenler ile mevcut statükoyu korumak isteyenler arasında olacak. Statükoyu korumak isteyenler hayır, Türkiye'nin büyümesini gelişmesi isteyenler de evet diyor. Yenilenme olmadan büyüme olmaz. Yani kendimizi ve şirketimizi yenilemezsek, büyüme olmaz. Dolayısıyla bu bir yenilenmedir, Türkiye'nin yenilenerek güçlenmesidir."

Bakan Özlü, daha sonra Elazığ Belediyesi ve AK Parti Yazıkonak belde teşkilatını ziyaret etti.

Kaynak: AA / Güncel

Faruk Özlü AK Parti Türkiye Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title